Index Vakbarát Hírportál

Édesanyja hamvait dobta fel a színpadra egy rajongó Pink koncertjén

2023. június 28., szerda 12:08

Az elmúlt időszakban egyre nagyobb számban történnek nem várt interakciók a közönség és a színpadon fellépő popsztárok között. Bár az esetek egy része ártalmatlan, akár az, ami most Pinkkel történt, sokszor nem ússzák meg a sztárok karcolás nélkül az eseményeket.

Ahogy arról a Rolling Stone magazin is beszámolt, Pink londoni koncertjén az idei British Summer Time Festivalon egy váratlan szituáció szakította meg a Just Like a Pill című számot, amikor az egyik rajongó egy zacskóban a színpadra dobta édesanyja hamvait. Az esetről videó is készült, ahogy Pink néhány mondat erejéig abba is hagyja az éneklést, hangot adva értetlenségének.

Ez a közjáték még mindig a kevésbé bajos történések közé tartozik. Bebe Rexha énekesnőt arcba dobták egy mobiltelefonnal, mikor New Yorkban lépett fel pár hete. Ava Max sem úszta meg sértetlenül, akit egy színpadra felszabadult rajongó támadott meg és pofozott fel Los Angelesben.

Cukorkák és tűzijáték

A Rolling Stone szerint ezek a közjátékok a pandémia kezdete óta megsokszorozódtak. Dua Lipa egyik tavalyi arénafellépésén egy rajongó tűzijátékot lőtt fel koncert közben. Egy másik eset, amikor a cukorkát gyártó Skittles vállalatnak egy közleményben kellett kérnie vásárlóit, hogy tartózkodjanak az édesség dobálásától. Ezzel szerették volna elkerülni az olyan szituációkat, mint ami Harry Styles koncertjén is történt, akit sikerült szemen dobni a cukorkával az egyik rajongónak.

Még 2019-ben az énekesnő, Charli XCX egy nyilatkozatot tett közzé, miután az interneten elterjedt egy fotó egy rajongói eseményről, ahová az egyik résztvevő magával vitte édesanyja hamvait, hogy közös képet készítsen az előadóval. Akkor az énekesnő a rajongói túlkapásokról – elsősorban a találkozók kapcsán – úgy fogalmazott:

Nem gondolom, hogy a rajongóim zaklatnának a találkozókon engem, úgyhogy arra kérek mindenkit, hogy ne állítsanak valótlanságokat. Nem nyilatkoztam eddig a közelmúltban történt, valószínűleg visszásnak ható események kapcsán, mert nem ezek azok a dolgok, amik nyomot hagynak bennem az ilyen találkozókon. Amit magammal viszek, az az, hogy miként várnak rám odakint fagyoskodva ezek az emberek, csak hogy elmondhassák, melyik az a dalom vagy albumom, amelyik sokat jelentett nekik, ami átsegítette őket egy-egy nehéz életszakaszon.

Hozzátette:

Ezeken a dolgokat szoktam a közönségtalálkozók után felidézni. Nem azokra a fotókra vagy tárgyakra gondolok, amiket aláírtam. Mindemellett szeretném tisztázni, nem érzem, hogy ebből köteles lennék bármit is megtenni. Van olyan, hogy visszautasítok egy kérést, de olyan is, hogy gondolkodás nélkül igent mondok.

Rovatok