Index Vakbarát Hírportál

Szobrot állítottak Kis Grófo édesapjának

2023. június 30., péntek 07:41

A mulatós zenész az Instagramon számolt be arról, hogy szobrot állítottak 2020-ban meghalt édesapjának, Nagy Grófónak.

Az ismert zenész édesapja – aki szintén muzsikus volt –  koronavírus-fertőzésben halt meg. Temetése 2020 végén volt.

Kis Grófo csütörtök délután számolt be arról, hogy most szobrot állítottak neki. „Hölgyeim és Uraim!

Szeretném veletek tudatni, hogy a mai nap eléggé fontos volt a Grófo család számára is, hiszen az édesapámat ábrázoló szobrot a mai nap avatták fel a Szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Erkel-terménél!

A szobrot Pogány Gábor Benő szobrászművész úr készítette, köszönjük neki! Édesapám ebben az intézményben kezdte a pályafutását, és azt gondolom, hogy ennél méltóbb helyet nem is kaphatott volna a szobor!

 – írta.

Egyben köszönetet mondott Szalay Ferenc fideszes polgármesternek, Kállai Mária fideszes országgyűlési képviselőnek, valamint Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának, országgyűlési képviselőjének és alelnökének, illetve Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak, hogy részt vettek a megemlékezésen. „Köszönöm Lakatos Mónika művésznőnek a fantasztikus produkciót, külön köszönet Mága Zoltán hegedűművész úrnak a színvonalas produkcióért!” – tette hozzá.

Végül azt írta a posztban: édesapjának fontos volt, hogy „amit ő elért az életben, azt a családja nevéhez méltóan képviseljék és továbbadják, hiszen ő nagyon büszke volt a Grófo névre, amiből fakadt is egy ötlete kb. 10 évvel ezelőtt, hogy ő szeretne a roma társadalmon belül alapítani egy nemzetet, ami Grófestyi névre hallgat. Ezzel a szoborral a Grófestyi név örökre fennmarad!”

Rovatok