Index Vakbarát Hírportál

Egy tyúk vált a magyar közösségi média sztárjává

2023. július 5., szerda 08:29

Hatalmas népszerűségnek örvend a közösségi médiában egy háziállatként tartott tyúk, Eta. Gazdája, Molnár Miléna rendszeresen oszt meg videókat arról, ahogy ruhába öltözteti vagy hangszeren játszatja az állatot.

Több mint 170 ezer ember követi Eta, a tyúk mindennapjait a TikTok közösségi oldalon. Az állat gazdája Molnár Miléna, aki piliscsévi farmjáról rendszeresen tesz közzé videókat közösségi oldalain.

A nő az RTL-nek elmondta, az Etáról készített videóknak köszönheti óriási követőtáborát mind a TikTokon, mind az Instagramon. 

A tyúkot ugyanis házi kedvencként tartja, amely – tyúkpelenkával – ki-be járkálhat a házba, és nemrég még születésnapi tortát is kapott.

Videóin gyakran öltözteti különféle ruhákba az állatot, valamint játékxilofonon is játszatta már.

Az influenszer elmondta, vidéki lányként közel állt hozzá az állattartás, így amikor lehetősége adódott, azonnal belevágott az önellátó porta kialakításába. A tyúkokat nem hobbiállatnak vette, azonban idővel megszerette őket.

Hozzátette, influenszerként gyakran jár a fővárosba fotózásra, így a nagyvárosi életről sem kell lemondania. A lány párja oktatóközpontot is üzemeltet a farmon, a gazdálkodást inkább hobbinak tekintik. 

Az RTL kiemelte, habár egyre több ember él városban, a tyúk hatalmas követőtábora arra utal, sokaknak vonzó a falusi idill. Ezt mutatja a Remény farm példája is, amely szintén nagyon népszerű a közösségi médiában. Az ott élő állatok mindennapjait ugyanis már 431 ezer ember követi a TikTokon.

Rovatok