Index Vakbarát Hírportál

Ekkora botrány még nem volt egy Twitter-posztból sem

2023. július 12., szerda 20:01

A Twitter tulajdonosa, Elon Musk éles kritikát kapott, amiért népszerűsítette Tucker Carlson Andrew Tate-tel készített interjúját.

Kedden a Fox News egykori műsorvezetője – aki áprilisban hagyta el a csatornát – megosztott egy két és fél órás interjút Tate-tel, amelyet Romániában forgattak, mivel a korábbi profi kick-boxoló itt tölti házi őrizetét.

Az interjút Musk retweetelte, hozzátéve, hogy szerinte érdekes volt.

A The Pink News szemléje megjegyzi, Carlson a Fox Newstól való távozása után indította el a műsorát a Twitteren. Később felszólító levelet kapott korábbi munkaadóitól, arra hivatkozva, hogy még mindig szerződésben áll velük.

Éles bírálatot kapott Elon Musk

Néhány Twitter-felhasználó Musk bejegyzése után azonnal rászállt a világ leggazdagabb emberére, amiért megosztásával népszerűsíti Carlson tartalmát. Ben Collins, az NBC riportere „nagyon szomorúnak” nevezte ezt a lépést. 

„Elon és Tucker egy olyan férfiközpontú buborékot hoztak létre, amely a f*szméregetésen és a herebarnításon alapszik” – írta Colling a Twitter-oldalán. Egy másik Twitter-felhasználó azt írta: „Lemondtak a hatalomról, és marginalizálták magukat azzal, hogy állandóan furcsa pszichoszexuális elképzelésekhez ragaszkodnak. Elon Musk olyan, mint egy tinédzser, azt hiszi, hogy transzagresszív véleményekkel rendelkezni az intelligencia jele.” Egy harmadik kommentelő szerint

ha Musk nem lenne megamilliárdos, beiratkozott volna a Tate Hustlers Akadémiájára, ahol azt próbálná megtanulni, hogyan »növelje szexuális piaci értékét«, és hogyan »szedje fel a ribancokat«.

Andrew Tate szerint ez az ügy „Isten próbatétele”

Az interjú felvezetésében Carlos elítélően beszél a társadalomról, szerinte ugyanis „a feminizmus és a woke-politika” miatt a fiatal fiúk és férfiak a pornó, a fű és a videójátékok felé fordulnak. A portál szemléje szerint az interjúban Tate-et a fiatal fiúk bajainak orvosságaként emlegeti, lehetővé téve az influenszer számára, hogy úgy állítsa be magát, mint egy meg nem értett zseni, akit a „Mátrix” a férfiasságról, az erkölcsről és a férfiambíciókról vallott nézetei miatt vesz célba.

Kritikusai szerint ezek a nézetek mélyen gyökereznek a nőgyűlöletben, a homofóbiában és az összeesküvés-elméletekben. Carlson nem közöl részleteket Tate és testvére, Tristan webkamerás vállalkozásáról, amelyből állítólag nagy összegeket kerestek, és a vállalkozás fénykorában állítólag 75 nőt foglalkoztattak.

Tate és Carlson ezután megvitatták az influenszer büntetőügyének vádpontjait, amelyeket ő maga elutasít. Tate az ellene zajló ügyet „isteni próbatételként” fogja fel, a vádakat komédiának, az ellene felhozott állításokat pedig igazságtalannak minősítette.

Emberkereskedelemmel vádolják

Mint arról nemrég már írtunk, vádat emeltek Andrew Tate és fivére ellen. Tate-et már tavaly őrizetbe vette a rendőrség embercsempészet, nemi erőszak és szervezett bűnözői csoportok létrehozása vádjával. A rendőrség szerint Andrew Tate és fivére, Tristan fiatal lányokat szexuális tartalmú videók készítésére kényszerítettek. A pornográf videókat feltöltötték az internetre, amiből a testvérpárnak jelentős bevételei származtak.

A közismert influenszer elutasította a nyomozásban érintett nők vallomásait, akik nemi erőszakkal és kizsákmányolással vádolták őt, sőt az egyik nőről azt állította, hogy a BBC találta ki. Tate egy vele készítettinterjúban fejtette ki az üggyel kapcsolatos álláspontját.

Rovatok