Index Vakbarát Hírportál

Beyoncé palotában él, a testvére lakókocsiba kényszerült

2023. július 12., szerda 16:49

Az énekesnő édesapja, Mathew Knowles 15 évvel ezelőtt kezdett viszonyba egy másik nővel, és a kapcsolatból nem sokra rá egy gyermek is született. A jelenleg 13 éves Nixon, Beyoncé mostohatestvére korábban olyan nehéz körülmények között élt, hogy édesanyjával lakókocsiba kellett költözniük.

Májusban startolt el Beyoncé Renaissance nevezetű turnéja Stockholmban. Az európai szakasz június 28-án Varsóban a végéhez is ért, az előadó jelenleg az amerikai közönséget szórakoztatja. Az egyes állomásokon készült képek és videók már megszámlálhatatlan mennyiségben özönlötték el a közösségi oldalakat, így még azok is, akik nem vettek részt egy koncerten sem, úgy érezhették, hogy ott voltak. Az énekesnő szakmai hozzáértésével és zenei tehetségével mind tisztában vagyunk, ám eddigi pályafutása során nem sokszor engedett betekintést a magánéletébe. Férjével, Jay Z-vel azon kevés hollywoodi párok közé tartoznak, akiket elkerültek a nagyobb botrányok, ám az előadó édesapjának, Mathew Knowlesnak – pontosabban a házassága alatt egy másik nővel folytatott viszonyának – köszönhetően egy családi dráma kellős közepén találhatjuk magunkat.

Mathew Knowles – aki Beyoncé karriere kezdetén még a menedzsere is volt, illetve ő a Music World Entertainment alapítója – 1980-tól 2011-ig alkotott egy párt az énekesnő édesanyjával, Tina Knowleszal. A férfi a házassága alatt ugyanakkor már félrelépett, és akkori párja – egyben közös fiuk, Nixon anyja –, Alexsandra Wright nemrég egy interjúban számolt be megismerkedésükről, illetve arról, hogyan kötöttek ki gyermekével egy lakókocsiban. 

Magukra hagyta őket

Ahogy arról Wright beszámolt, Beyoncé édesapjával 2007-ben találkoztak először, abban az időben a Microsoft PR-részlegén dolgozott. A férfi megállapodást szeretett volna kötni a céggel, így őt Seattle-be rendelték. Mint kifejtette, Knowles nagyon kitartó volt és közölte vele, addig a városban marad, amíg meg nem iszik vele egy italt. Így is tett és két–három héten át várt, mire végül igent mondott.

Nem zavart a szituáció, mert a házassága már nem volt működőképes. Nem hiszem, hogy beszélt rólam a családjának. Bonyolult helyzet volt, és a családi egység már régóta megtört. Mondanám, hogy szerelmes voltam, de utólag visszagondolva mindketten munkamániásak voltunk, és társfüggővé váltunk

fejtette ki Wright, hozzátéve, 2009 májusában esett teherbe, amit a rá következő hónapban tudott meg. 

Két tengerparti házat béreltünk San Diegóban, és minden barátunkat összehívtuk ünnepelni. A David nevet akartuk adni a fiunknak, hosszú távú terveink voltak

– mondta, kiemelve, akkor kezdtek rosszra fordulni a dolgok, mikor akkori párja tudomást szerzett arról, hogy Beyoncé nélküle ment el egy üzleti megbeszélésre, így félt attól, hogy elveszti a pozícióját. Ami meg is történt, mivel az énekesnő egy könyvvizsgálatot követően rájött, hogy apja pluszdíjat számolt fel saját magának amiatt, mert a menedzsere volt, így kirúgta őt. 

Közös hitelkártyáink és bankszámláink voltak, de a könyvvizsgálat megkezdése után mindezek megszűntek. Elhagytam őt, bár sosem számított arra, hogy egyszer meghozom ezt a döntést. Azért zártam le, mert jobb vagyok ennél

– tette hozzá.  

Wright elmondása szerint Beyoncé apja ugyan fizeti a gyerektartást, viszont továbbra sem hajlandó találkozni a fiával. Sőt, kezdetben azt sem akarta beismerni, hogy az övé lenne. Minderre úgy derült fény, hogy az asszony jogi papírokkal kötelezte volt párját, hogy végezzenek el egy DNS-tesztet, ami már egyértelműen kimutatta, hogy ő az apa. Tina és Mathew Knowles pedig ennek hatására mentek szét és vetettek véget házasságuknak – és olyan hírek is terjengtek akkoriban, hogy Beyoncé amiatt rúgta ki apját, mert tudomást szerzett az ügyről. 

16 kilométerre laknak egymástól

Mint kifejtette, nehéz évek vannak mögötte, mivel 2014-ben anyagi csődöt jelentett, miután Beyoncé apjával egy jogi csatába keveredett a gyerektartás miatt, ami 250 ezer dollárjába került. Ekkor egy jótékonysági szervezethez fordult, akik segítettek neki egy kétszobás lakókocsiba költözni a fiával. Később színésznő barátja, Shar Jackson fogadta be őket, és legközelebb csak 2017-ben engedhették meg maguknak, hogy kibéreljenek egy lakást. Jelenleg egy öt hálószobás, Los Angeles külvárosában lévő ingatlanban élnek, 16 kilométerre attól az épülettől, amit Beyoncé és Jay Z átszámolva körülbelül 70 milliárd forintért vásárolt meg nemrég. Wright elmondása szerint 13 éves fia rendszeresen kérdezi tőle, mostohanővére, azaz Beyoncé miért nem foglalkozik vele, miért nem szereti őt.

Sőt, az énekesnő egyik számának szövegében, ami a Ring Off címet viseli, párhuzamot vél felfedezni az ő történetükkel és Beyoncé apjának házasságtörésével kapcsolatban. Azt állítja, minden alkalommal, amikor meghallja azt a dalt, libabőrös lesz és sírni támad kedve, mivel az az időszak mindenki számára sok szomorúsággal járt. 

Ő (Beyonce) milliárdos, és most vette meg Kalifornia legdrágább házát, 16 kilométerre a lakóhelyünktől. Továbbra sincs semmilyen kapcsolat közöttünk. A fájdalomnak még enyhülnie kell. A legfőbb problémám az, hogy egy olyan gyerekkel kell törődnöm, aki azt kérdezgeti: »Miért nem szeret engem?« Ez egy nagyon emberi történet, és néha csak a fürdőszobában ülök és sírok, mert egyszerűen nem tudom, hogyan segíthetnék neki abban, hogy önmaga lehessen

– tette hozzá.

Ahogy Wright kiemelte, kapott már halálos fenyegetéseket is Beyoncé rajongóitól, így meg kell védenie a személyazonosságát. És míg az énekesnő legidősebb gyereke, Blue Ivy egy körülbelül 355 millió forintot érő játszószobával büszkélkedhet, addig Nixon legdrágább holmija a 115 ezer forint értékű Nintendo Switche. Wright – aki az év elején a Global Collective vezérigazgatója lett – egy régebbi autót vezet, míg az előadó egy 1959-es Rolls Royce Silver kabriót. Wright elmondása szerint fia amiatt is nehézségekkel néz szembe, hogy az iskolában tesznek fel neki kérdéseket ismert mostohanővérével kapcsolatban.  

Az emberek kérdezgetik, hogy ő-e a testvére. Bármit, amit a Google-ön keresztül megtudhatnak, neki szegezik, és még a felnőttek is képeket készítenek róla. Nixonnak sosem adatott meg az a luxus, hogy hétköznapi gyerek lehessen. Ha egy ismert személlyel vagy összeköthető, az teljesen elfojtja a hozzá hasonló gyerekeket, elvesztik a személyiségüket, és csak valakinek a testvérei vagy mostohagyerekei lesznek. Nehezen tudja felfogni ezt az egészet, csendes és nagyon visszafogott. Mindig mondom neki: »A hírnév nem egyenlő a boldogsággal, ezért soha ne vágyj arra, ami másnak van«

– fejtette ki Wright, aki ezzel együtt azt is kiemelte, Beyoncét egy kedves embernek tartja, aki soha nem tett semmit, amivel árthatna neki. Mint hozzátette, semmit nem szeretne kérni sem az énekesnőtől, sem a párjától, csak azt akarja, hogy a fia szabad legyen és boldog. 

Milliárdokon csücsülnek

Beyoncé vagyonát 500 millió dollárra becsülik, ami jelenlegi árfolyamon körülbelül 173,5 milliárd forintra jön ki. Míg férjének, Jay Z-nek még ennél is több, 2,5 milliárd dollár, azaz 867,5 milliárd forint csücsül a bankszámláján. Az énekesnő jelenlegi turnéjával igencsak megtömheti a pénztárcáját, mivel a hírek szerint csak a Renaissance Tour 275 millió és 2,4 milliárd dollár (95 és 834 milliárd forint) közötti bevételt hozhat a konyhára. Azt már tudni lehet például, hogy a turné európai szakasza 154 millió dolláros, vagyis 53,5 milliárd forintos bevételt jelentett.

A pár májusban rekordösszegért vásárolt meg egy kaliforniai házat, ami a legdrágább az államban. 200 millió dollárt, azaz 70 milliárd forintot adtak az ingatlanért, ami egy igazi betonmonstrum, és egy 8 hektáros területen fekszik. Míg maga a villa, amelyhez a medence mellett egyéb extrák is tartoznak, több mint 2700 négyzetméteres.

Rovatok