Index Vakbarát Hírportál

Kanye West megkapta az esélyt a visszatérésre

2023. július 30., vasárnap 11:02

A tavalyi antiszemita ámokfutásakor tiltották le. Nem tudni, hogy vissza kíván-e térni a közösségi oldalra.

Nyolc hónapos letiltás után visszaállította az amerikai rapper Kanye West – vagy újabb nevén X. West – fiókját a Twitter. 2022 decemberében tiltották le, mert uszító és gyűlölködő bejegyzést tett közzé, megsértve a platform szabályait.

A 46 esztendős előadóművész tavaly októberben kezdett antiszemita üzeneteket, Dávid-csillagokat és horogkereszteket posztolni, emiatt letiltotta, és bejegyzéseit eltávolította a Twitter és az Instagram.

Ekkor szakította meg a kapcsolatot az előadóval az Adidas is, amelynek 1,2 milliárd euró értékű – Kanye West Yeezy márkájával közös – sportcipő maradt a nyakán. Más márkák, a Gap és a Balenciaga szintén szakították a divatiparban komolyan érdekelt Westtel.

New York Times  jelentése szerint a Ye néven is ismert rapper visszaállított fiókját kizárták a monetizációból, és reklám sem jelenik meg rajta – így pénzt semmiképpen sem kereshet vele. Mivel lapzártáig nem tett közzé bejegyzést, kérdéses, hogy egyáltalán visszatér-e a platformra.

Mint ismert, az Elon Musk tulajdonába került közösségi médiaszolgáltatás korábban visszaállította Donald Trump volt amerikai elnök letiltott fiókját. Trump azóta úgy nyilatkozott, hogy nem kíván visszatérni a Twitterre, amit Musk döntése alapján a közeljövőben X néven szolgáltatások sorát tömörítő „mindenes alkalmazássá” fejlesztenek.

(BBC, CBS News)

Rovatok