Index Vakbarát Hírportál

Megszólalt Barbie korábbi magyar szinkronhangja, ezért nem volt ott a premieren

2023. július 31., hétfő 16:49

Csondor Kata, a Barbie-mesék szinkronhangja a TikTok-oldalán mesélt a követőinek arról, miért nem hívták meg a most moziba küldött film premierjére.

A népszerű szinkronszínésznő elárulta, hogy a mesealbumba miatt került tiltólistára. Csondor Kata azt állította, hogy a Barbie-filmek és a Barbie baba forgalmazójától felhívta egy nő, aki goromba volt vele.

„Közölte velem, hogy képzelem, hogy azt írom a lemezre, hogy »Én, Barbie«. Én nem vagyok Barbie. Nem én vagyok Barbie” – idézte fel a beszélgetést a TikTok-ra feltöltött videóban Csondor Kata, amit a 168 Óra idézett.

A gondot az jelentette, hogy a színésznő-énekesnő nemrég megjelentetett egy mesealbumot Én, Barbie címmel. A lemezen csak két dal hangzik el a Barbie-mesefilmekből. A hölgy állítólag még arra is rákérdezett, hogy Csondor Kata mikor volt utoljára Barbie szinkronhangja.

Cikkünk megjelenése után felvette a kapcsolatot szerkesztőségünkkel Langó Károly, a Mattel magyarországi kommunikációs ügynökségének vezető munkatársa. Levelében az alábbi állásfoglalásokat tette:

Hétfő este Csondor Kata is megkereste szerkesztőségünket. Mint írta, nem háborodott fel, csupán elmesélte egy rajongói kérdésre azt, ami történt vele.

Megjegyezte továbbá, hogy 2013 és 2014 között élt Londonban, akkor kapta más a rajzfilmek szerepének szinkronizálását.

„A lemezből nincs bevétel, ugyanis nem jelenik meg fizikai formában. A dalok után pedig minden jogtulajdonos mindenkor megkapja a jogdíjat. Ez nemzetközi jog. És amúgy nem jelent meg még semmi. Pár dal van a YouTube-csatornámon belőle” – tette hozzá Csondor Kata.

Rovatok