Index Vakbarát Hírportál

Brutális összegeket keresett Kasza Tibi, de Majkának és Sebestyén Balázsnak sem kell szégyenkeznie

2023. augusztus 3., csütörtök 11:13

Az infláció és a gazdasági visszaesés természetesen a magyar celebvilágot is érintette, de azért még nem kell gyűjtésbe kezdeni: Majka, Sebestyén Balázs, Kasza Tibi vagy éppen Rúzsa Magdi cége is jelentős nyereséggel zárta a tavalyi évet.

Majka cége, a Dyma MM Kft., amely televíziós műsorgyártással és előadó-művészeti tevékenységgel foglalkozik, 2021-ben még 84 millió forintos profitra tett szert, de ez 2022-ben 78 millió forintra csökkent – írta meg a Forbes, amely korábban elkészítette a legértékesebb magyar celebek listáját, és most a lista elején szereplő celebeket jobban is kivesézték.

Ennek a legfőbb oka az anyagjellegű ráfordítások növekedése. Ettől függetlenül idén áprilisban is 80 millió forintos osztalékot vett ki a vállalkozásból Majka.

Sebestyén Balázs vállalkozása azonban még ennél is nagyobbat ment. Cége, a Phova Kft. 503 millió forinttal zárta az évet, míg 2021-ben „csupán” 316 millió forinttal. A műsorvezető cégének fő tevékenysége a rádióműsor-szolgáltatás.

Azonban Balázsnál is Majkához hasonlóan nagyot nőttek a kiadások az anyagjellegű ráfordításoknál, így hiába emelkedett nagyot a cég bevétele, a profitja már nem nőtt akkora ütemben. A nettó eredménye 176 millió forint volt, míg korábban 165 millió.

Rúzsa Magdi cége, a Plagiguel Művészeti Szolgáltató Kft. is megérezte a gazdasági visszaesést: 192 millió forintos árbevétele volt 2022-ben, azonban ez 170 millióra csökkent. Emellett adózott eredménye 67 millió forintról 48 milllió forintra csökkent. Cégének egyedüli tulajdonosaként idén 103 millió forintot vett fel osztalékként. Osztalékkifizetés azonban nem történt.

Ördög Nóra és Nánási Pál esetében a legnagyobb a visszaesés: 2021-ben 314 millió forintos árbevétele volt cégüknek, amely a Nekem a Balaton-os kiskereskedelmi tevékenységből működik. 2022-ben ez az összeg azonban 246 millióra csökkent.

Érdekesség, hogy Ördög Nóra közösen a Helia-D-vel együttműködést indított. A Nora Beauty 2022 szeptemberében startolt el, és a Rossmann több üzletében is megvásárolható. 

Az erre alapított közös vállalkozás 94 millió forintos árbevétellel és 18 milliós adózott eredménnyel zárt, pedig a tavalyi évük nem is volt teljes, csupán négy hónapról van szó.

Kasza Tibi hatalmasat ment tavaly, hiába indított vizsgálatot a GVH. A műsorvezető cége a Manker Beauty Kft. csomagküldő internetes kiskereskedelmi szereplőként van jelen, és a saját termékeit forgalmazza. A Manker Beauty 2021-ben 783 millió forint profitot termelt, amelyből 780-at ki is vettek osztalékként.

A tavalyi adatoknál pedig az látszik, hogy 4,68 milliárd forint volt a Manker Beauty árbevétele. Bár a költségek is nagyot nőttek, azért nem kell aggódni, mert hatalmas, 1,3 milliárd forintos profittal zárta az évet a vállalkozás.

Rovatok