Index Vakbarát Hírportál

Házat vásárolt a Szikla a hajléktalan ketrecharcosnak

2023. augusztus 4., péntek 13:06

The Rock (a Szikla), polgári nevén Dwayne Johnson tudomást szerzett róla, hogy egy afrikai ketrecharcos, aki minden pénzét hazaküldte családjának, hajléktalanná vált, és a konditerem kanapéján kényszerült aludni. A sportoló története annyira megindította az expankrátor színészt, hogy úgy döntött, új esélyt ad a harcosnak arra, hogy családjával békés életet élhessen, és minden erejével a céljára fókuszálhasson.

Az emberek az álmaikat követve sokszor elképesztő kihívásokkal kell szembenézzenek. Ezt tapasztalta meg Themba Gorimbo is, a zimbabwei ketrecharcos, aki pénz hiányában arra kényszerült, hogy egy konditerem kanapéján aludjon, és ott készüljön fel nap mint nap az újabb kihívásokra.

A fiú, aki fiatalon elvesztette szüleit, tinédzserként pedig elvitték, hogy illegálisan egy gyémántbányában dolgoztassák, arra spórolt pénzt, hogy Afrikában élő családját elhozhassa magával, de nem alakult minden a tervei szerint. Gorimbo, aki az UFC, az Egyesült Államok legnagyobb ketrecharcos-szövetségének versenyzője, első nyereményének összegét rögvest haza kellett küldje szülőfalujába, mert nem volt rendes, tiszta ivóvíz, és egy pumpára volt szükség. Ehhez sportfelszerelését is kénytelen volt eladni, és kevesebb mint háromezer forintnyi dollár maradt a számláján.

Én vagyok a remény

Ennek ellenére nem adta fel, és rendületlenül küzdött tovább mindennap azért, hogy bajnokká váljon, és családjának jobb életet adhasson. Erre a történetre figyelt fel az elmúlt évek egyik legfoglalkoztatottabb színésze, Dwayne Johnson, a Szikla, aki elhatározta, hogy segít a fiatal sportolónak.

A konditeremben látogatta meg Gorimbót az expankrátor, ami nem kis meglepetést szerzett. A ketrecharcos megmutatta a Sziklának alkalmi „otthonát”, ahol a falon egy kézzel készített lista volt azokról a személyekről és dolgokról, amiért a sportoló minden reggel felkel, és nem hajlandó feladni a harcot.

1. A gyermekeim mosolyaiért küzdök.

2. A reményért és a változásért küzdök.

3. Azokért küzdök, akik hisznek bennem.

4. A falumért küzdök.

5. Azért küzdök, hogy sokakat inspirálhassak.

6. Azért küzdök, hogy megváltoztassam a sajátom és mások életét.

7. Azért küzdök, hogy megmutassam, Isten csodát tesz azokkal, akiknek van hite.

Én vagyok a remény!

Én vagyok a változás!

Bajnok vagyok!

Áldott vagyok

– olvasható Gorimbo motivációs szövege a látogatásról készült Twitter- (X-) videóban.

Dwayne Johnson ezután azt mondta a sportolónak, hogy be szeretné mutatni egy barátjának, akinek remek kapcsolatai vannak. Ezzel szemben egy házhoz vitte a ketrecharcost, ahol miután körbevezette, a következőt mondta neki:

Ide akartalak hozni, belenézni a szemedbe, és azt mondani: üdv itthon!

A sportoló könnyeivel küszködve, alázatosan megköszönte a színész ajándékát, és ígéretet tett, hogy Johnson nem csalódik benne, megesküszik, hogy bajnokká válik. Bebizonyítja, hogy a belé vetett hit nem vész kárba, idehozza családját, és mikor a siker elérkezik, visszaad abból a rengeteg szeretetből és támogatásból, amit kapott, annyit, amennyit csak tud.

(Borítókép: Dwayne Johnson 2022. október 19-én. Fotó:   Pablo Cuadra / WireImage / Getty Images Hungary)

Rovatok