Index Vakbarát Hírportál

Jamie Foxx bocsánatot kért a zsidóktól

2023. augusztus 6., vasárnap 09:43

Jamie Foxx megpróbálta tisztázni a félreértést, amely egy azóta törölt közösségi médiás bejegyzéséből adódott. Egyesek antiszemitának nevezték érte a színészt.

Az Oscar-díjas színész, Jamie Foxx szombaton Instagramján megosztott egy szöveges bejegyzést, amiben azt írta,

Szeretnék bocsánatot kérni a zsidó közösségtől és mindenkitől, akit a bejegyzésem megsértett. Most már tudom, hogy a szóhasználatom sértő volt, és sajnálom. Nem ez volt a szándékom.

Foxx üzenete egy korábbi, a hírfolyamában már nem található posztjára utalt, amelyben ez állt: „Megölték ezt a Jézus nevű fickót... Mit gondolsz, mit fognak veled csinálni?”. A posztot a #fakefriends és #fakelove hashtagekkel zárta – írja a CNN.

A poszt kritikusai az „ők” utalást a zsidó népre értették, ami azért sértő a közösség számára, mert történelmileg az antiszemitizmus azzal a hittel függ össze, hogy a zsidók felelősek Jézus haláláért.

Szombati üzenetében a színész megmagyarázta a szóhasználatát, és elmondta, egy barátjára utalt, aki elárulta őt. Hozzátette,

csak szeretet van a szívemben mindenki iránt. Szeretem és támogatom a zsidó közösséget. Mélységesen bocsánatot kérek mindenkitől, akit megsértettem.

A posztok azután jöttek, hogy Foxx egy még mindig nem közölt orvosi komplikáció miatt kórházba került tavasszal.

Rovatok