Index Vakbarát Hírportál

Mutatjuk a legújabb őrületet, amelyet a Barbie-láz eredményezett

2023. augusztus 19., szombat 08:22

A Barbie-botox néven népszerűvé vált legújabb orvosi beavatkozás középpontjában a vállak vannak. A műtét során 40 egység neurotoxin injekciót fecskendeztek mindkét trapézizomba, és a nyakat tartó izomba. Egy 32 éves floridai tartalomgyártó hozta meg a döntést, megcsináltatja a Barbie-botoxot, és akárhogy is sül el a dolog, beszélni fog róla az embereknek. Isabelle Lux azért döntött a műtét mellett, mert esküvőjére szerette volna karcsúsítani vállait és enyhíteni felső hátfájdalmát.

A mára Barbie-botox néven elhíresült orvosi beavatkozás eredeti célja nem a babára hasonlítás volt, hanem a túlterhelt trapézizmok felszabadítása, amely erős nyaki fájdalmat és migrént okozhat. Nemrég azonban – a TikToknak is köszönhetően – nagyon népszerű lett, és  már kozmetikai műtétként is alkalmazzák a nyak megnyújtására, és a vállak méretének csökkentésére – írja a CNN.

Parisha Acharya brit származású plasztikai sebész beszélt a procedúra menetéről és annak veszélyeiről is. Elmondta, 

amikor az anyagot befecskendezik az izomba, annak megszakad a kapcsolata az idegekkel. Ahogy múlik az idő, az izom egyre gyengül, majd végül teljesen lebénul. A hatás akkor lesz teljes, ha az izom teljesen elsorvadt.

A szakember szerint a megfelelő anyagmennyiséggel és pontos munkavégzéssel gyönyörű és esztétikus eredmény érhető el, ellentétes esetben azonban nagyon komoly következményeket von maga után a műtét. Kiemelte: a legrosszabb eset, ha a nyak körülötti területen vétenek hibát, mert akkor a páciens esetlegesen többé nem lesz képes megtartani a fejét.

Isabelle Lux, akin a műtétet elvégezték, szintén úgy fogalmazott:

Ha nem tudod jó szakemberrel elvégeztetni a műtétet, akkor nem éri meg megcsináltatni.

Hozzátette, az ő műtéte nagyon jól sikerült, és roppant jól érzi magát a bőrében. Viszont úgy véli, ez csak azért lehetséges, mert a megfelelő szakember végezte a beavatkozást.

Nem ez az első őrület, amit Barbie inspirált, korábban írtunk az El-Salvador-i temetkezési vállalatról, akik Barbie-s koporsók gyártásába fogtak, hogy az igazi rajongók a túlvilágon se maradjanak kedvenc rózsaszín babájuk nélkül. 

Rovatok