Index Vakbarát Hírportál

Charlize Theron nem fél az öregedéstől, büszke a ráncaira

2023. augusztus 19., szombat 13:46

A híres hollywoodi színésznő egy friss interjúban mesélt arról, hogy miként tekint az öregedésre. A mozisztár, aki filmes pályafutása mellett modell és számos szépészeti és drogériai termék arca, saját elmondása szerint nem tart a kortól, hanem inkább örül neki. Büszke idősödő arcára, ráncaira, a változásra, amin keresztülmegy.

Ahogy arról hírt adott a People magazin, az ismert színésznő, Charlize Theron egy friss interjúban osztotta meg véleményét az öregedésről, amelyet az ő szakmájában a nők problémaként élnek meg.

A filmsztár, aki a divat és a kozmetika világában is aktív, úgy fogalmazott saját idősödéséről: „Formálódik az arcom, és imádom azt, ahogy a korral változik. Mégis, sokan azt hiszik, hogy arcfelvarrásom volt”.

Azt mondják: »Vajon mit csinálhatott az arcával?« Én meg erre: »Cseszd meg, csak öregszem!« Ez még nem jelenti azt, hogy átestem volna egy elrontott plasztikai műtéten

– fogalmazott a színésznő.

Az elfogadás

Az Oscar-díjas színésznő idén augusztus hetedikén töltötte be 48. életévét. Úgy véli, az idősödés kettős mérce a társadalomban, mivel a világ szemében a férfiak úgy érnek, mint a jó bor, míg a nők sorvadnak, akár a levágott virág.

Szerintem fontos lenne, hogy sokkal empatikusabbak legyünk, amikor az emberek saját életútjairól van szó. Az én utam, ahol a saját arcomat óriásplakátokon láthatom viszont, elég mókásnak hat mára

– mondta a színésznő.

De nem Charlize Theron az egyetlen ismert színésznő, aki az elmúlt időszakban az öregedésről nyilatkozott. A vasember sztárja, Gwyneth Paltrow, aki épp ötvenéves, szintén megosztotta véleményét a témában. Szerinte a női hírességek folyamatos támadásnak vannak kitéve emiatt, és természetellenesnek véli az alapfelvetést, hogy egy nő időtlen időkig ugyanúgy kell kinézzen.

Imádom azt, amikor valakitől hallom, nagyon odavan Andie MacDowellért, ahogy gyönyörű hajtincsei őszesbe fordulnak. Ha arról beszélünk, hogy miként fogadjuk el az öregedést, akkor úgy fest a különbség aközött, ahogy George Clooney-hoz állunk, összehasonlítva a nők többségével, hogy egy férfinak jól áll az őszülés, míg a nőktől azt kérdezik: »most mégis mit tervezel csinálni a ráncaiddal és az idősödő bőröddel?«

– nyilatkozta a színésznő.

Paltrow szerint le kell venni a társadalmi nyomást a nőkről, hogy ne kelljen folyton teljesíthetetlen elvárásoknak megfelelniük. Hagyni kell őket úgy megöregedni, ahogy szeretnének, mivel az egészség és önmagunk elfogadása a legfontosabb.

Rovatok