Index Vakbarát Hírportál

Elpusztult Balltze, a világ talán leghíresebb kutyája

2023. augusztus 19., szombat 16:17

Augusztus 18-án elpusztult Balltze, a siba inu, akinek rengeteg mémet köszönhetünk – jelentette be a gazdája az Instagram-oldalán. A 12 éves kutya már régóta beteg volt.

A kutya péntek reggel elaludt az utolsó torokgyökérműtétje közben. Eredetileg kemoterápiát vagy más lehetséges kezelést szeretett volna számára a család a műtét után, de most már késő.

Ne szomorkodjatok, kérlek, emlékezzetek arra az örömre, amit Balltze hozott a világnak. Egy siba inu kerek, mosolygós arccal összekötött benneteket és engem, sok embernek segített a járvány idején, és sokaknak okozott sok örömet, de most a küldetése véget ért

– írta a kutya gazdája a közösségi médiában.

A kutya 2017-ben lett híres a róla készült mémek révén. A 12 éves eb daganatos megbetegedéssel küzdött, és pénteken nem ébredt fel egy műtétjéből.

Úgy hiszem, szabadon szaladgál az égben, és sok finom ételt fogyaszt új barátaival. Ő mindig a szívemben lesz. Remélem, hogy továbbra is örömet tud okozni mindenkinek az online világban, ez az egyetlen szerény kérésem

– olvasható a bejegyzésben.

A család jótékonysági gyűjtésbe is kezdett, hogy a műtétet követő kemoterápia költségeit fizetni tudják, de erre sajnos már nem lesz szükség, így most az eddig befolyt összeget a helyi állatjótékonysági szervezeteknek adományozzák.

Rovatok