Index Vakbarát Hírportál

Mindkét szülőjét elvesztette autóbalesetben Phil Spencer

2023. augusztus 20., vasárnap 17:39

A brit tévés szülei egy bárba mentek ebédelni, amikor autójukkal egy folyóba hajtottak. Bár mentővel kórházba szállították őket, ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A Location, Location, Location című brit tévéműsor arca, Phil Spencer rossz hírt kapott pénteken a szüleivel kapcsolatban. 89 éves édesapja, David és 82 éves édesanyja, Anne ugyanis épp egy barátjukkal tartottak egy bárba Littlebourne-ben, amikor az autójuk letért a bekötőútról, és a birtokukon áthaladó folyóba hajtott. Bár a helyszínre azonnal kiérkezett a rendőrség, a tűzoltóság, illetve egy mentőhelikopter, és a szülőket kiemelték a járműből, kórházba szállításukat követően életüket vesztették. A hírek szerint az autóban velük együtt utazott egy 60 éves nő is, aki csak könnyebb sérüléseket szenvedett – írja a The Sun.

Ahogy Spencer műsorvezetőtársa, Kirstie Allsopp a napokban kifejtette, az egyetlen vigaszt az jelenti most a család számára, hogy a szülők együtt voltak, amikor meghaltak. 

Nagyon szeretetteljes családjuk van, közel állnak egymáshoz. Négy gyermekük van, Phil, Robert, Caryn és Helen, illetve nyolc unokájuk. Ez szörnyű az egész család számára, de együtt voltak a legvégén, kedves emberek voltak

– mondta Allsopp.

Nem tudni, ki vezetett

A kenti rendőrség szóvivőjének elmondása szerint 12 óra 36 perckor értesítették őket az incidensről, majd a helyszínre érve három tűzoltóautó és egy vízi mentőegység két órán keresztül dolgozott azon, hogy a kocsit kiszedjék a vízből. Azt ugyanakkor egyelőre nem lehet tudni, ki vezette a járművet.

A rendőrség fő feladata most az, hogy kiderítse, hogyan történt az eset. Minden szemtanúval beszélni fognak, hogy rájöjjenek, mi történt. Utánajárnak, volt-e valami az úton, ami miatt a baleset megtörténhetett, akár állat vagy más jármű. A nyomozók magát az autót is átnézik, hogy kiderüljön, volt-e mechanikai hiba. Majd a volán mögött ülő sofőrt vizsgálják meg, hátha orvosi esetről volt szó, esetleg gond lehetett a látásával. Emellett mérlegelni fogják, hogy emberi hiba okozhatta-e az esetet

– mondta Simon Ovens nyugalmazott főfelügyelő.

Rovatok