Index Vakbarát Hírportál

Szexuális zaklatással vádolják a Backstreet Boys énekesét, nem a mostani az első eset

2023. augusztus 31., csütörtök 14:58

Nick Cartert, a Backstreet Boys nevű popegyüttes énekesét beperelte egy nő, aki azt állítja, hogy a zenész szexuálisan zaklatta őt. Ez már a harmadik ilyen jellegű per, amellyel Carternek szembe kell néznie.

Az „AR” néven azonosított nő azt állítja, hogy Carter 2003-ban többször is szexuálisan bántalmazta őt, amikor ő 15, a férfi pedig 23 éves volt. Továbbá azt állítja, hogy Cartertől kapta el a szexuális úton terjedő HPV-fertőzést. A nő 15 ezer dollár kártérítést követel, írja a The Guardian.

A nő ügyvédje, Margaret Mabie a következőket mondta: „Reméljük, hogy »AR« számára igazságot szolgáltatnak, és bízunk benne, ez a per bátorságot ad más embereknek, hogy felelősségre vonják bántalmazóikat”.

Carter tagadja a vádakat, egyik ügyvédje, Dale A Hayes Jr. a Los Angeles Timesnak adott nyilatkozatában „nevetségesnek” és „rosszindulatúnak” nevezte azokat.

A polgári per előtt „AR” két amerikai államban is büntetőfeljelentést tett Carter ellen nem sokkal az állítólagos támadások után, de a hatóságok nem emeltek vádat. „Ugyanazon hamis állítások megismétlése egy új jogi eljárásban nem teszi azokat igazabbá” – szögezte le Hayes.

A nő másik ügyvédje, John Kawai azt mondta: „A bántalmazók tudomásul vehetik: az, hogy elkerülték a börtönt, nem azt jelenti, hogy nem kell felelniük tetteikért az esküdtszék előtt”.

Sűrűsödnek a felhők az énekes feje fölött

Melissa Schuman, a Dream lányegyüttes egykori énekesnője először 2017-ben vádolta meg szexuális zaklatással Cartert. Az állítólagos incidens 2002-re nyúlik vissza, amikor a lány 18 éves volt, és egy közös filmen dolgoztak.

Cartert azzal vádolják, hogy a „könyörtelen” támadás közben elkábította és megerőszakolta a nőt, amit a férfi tagad. A nő jelentette az esetet a rendőrségen, de vádat nem lehetett emelni, mert az eset 2013-ban elévült.

Áprilisban Schuman pert indított Carter ellen, elmondása szerint azt szeretné, ha a zeneipar biztonságosabb hellyé válna az előadók számára. Carter ügyvédje, Liane K Wakayama szerint Schuman „összeesküvést szőtt, hogy kárt okozzon, rágalmazza és zsarolja” ügyfelét.

Shannon „Shay” Ruth szintén szexuális zaklatással vádolja az énekest. Ő decemberben nyújtotta be keresetét, melyben azt állítja, hogy Carter 2001-ben, egy Backstreet Boys-koncert után egy turnébuszon megerőszakolta őt, amikor ő 17, a férfi pedig 21 éves volt. Állítása szerint a férfi őt is megfertőzte a HPV-vel.

Carter ügyvédei „teljesen valótlannak” nevezték az állításokat, majd később, amikor viszontkeresetet nyújtottak be, azt állították, hogy Ruth és Schuman közös összeesküvést kötöttek, hogy „zaklassák, rágalmazzák és zsarolják” Cartert.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok