Index Vakbarát Hírportál

Linda Evangelista: Tudom, hogy már fél lábbal a sírban vagyok

2023. szeptember 7., csütörtök 10:58

Linda Evangelista elárulta, az elmúlt évben mellrákkal kezelték – és ez már a második alkalom, hogy diagnosztizálták nála a betegséget. A szupermodell azt is elmondta, először kétoldali masztektómián esett át, miután az éves mammográfián, 2018 decemberében kimutatták nála a rákot.

A szupermodell elmondása szerint 2022 júliusában gyanakodni kezdett, hogy valami nincs rendjén, ugyanis egy dudort vélt felfedezni a mellkasán. Úgy fogalmazott,

csak egy pár ember tudott a betegségemről, én pedig nem vagyok az az ember, aki mindent is megoszt az interneten. Tudtam, hogy majd egyszer beszélni fogok róla, de amíg még benne vagyok, biztosan nem.

Linda Evangelista kitálalása része volt egy interjúnak, amelyet azzal a kiadóval készített, akik legújabb könyvét is kiadták, amiben a karrierjét felölelő képek szerepeltek Stephen Meisel lencséje által.

Az elmúlt években ugyan visszavonult, de a hosszú kihagyás után tervez visszatérni a divatvilágba. Egészségügyi problémái közepette az internet és a bulvársajtó újbóli vizsgálatát is le kellett ráznia. A legutóbbi Fendi-bemutatón viselt ruhájára például roppant fanyalgó megjegyzéseket kapott, felidézett egy kommentet, amelyben azt kérdezték, „mit rejteget hatalmas ruhája alatt?”.

Ha tudták volna… éppen az esemény előtt vették ki a dréncsöveket 

– ezeket használták egy zsírleszívó műtétje után, amelyet elmondása szerint nagyon megbánt.

Rákbetegségének prognózisáról úgy nyilatkozott, tisztában van vele, hogy „már fél lábbal a sírban van”, de még mindig teljesen derűlátó az életével kapcsolatban.

Rovatok