Index Vakbarát Hírportál

A színész, aki munkásból lett a világ egyik legjobbja

2023. szeptember 8., péntek 11:44

Szeptember 7-én debütált a hazai mozikban Liam Neeson legújabb filmje, a Megtorlás, amelyben a színész a gyerekei életéért küzdő Matt Turnert alakítja. Az alkotás premierjének apropóján egy kvízben mérjük fel olvasóink tudását Neesonnel, mindenki Bryan Millsével kapcsolatban.

A hollywoodi színészeknek nincs könnyű dolguk abban az értelemben, hogy ha nem vigyáznak, könnyen kieshetnek a pikszisből, ezáltal romba döntve a karrierjüket, és elesve a jövőbeli felkérésektől. Liam Neeson ugyan kivételt képez, mivel már a 70-es évek óta az élvonalba tartozik, és a tenyerén hordozza őt a szakma. Számontartani is nehéz, hogy a 71 éves színész eddigi munkássága során hány filmben szerepelt, pláne úgy, hogy 1978 óta évi több produkcióban közreműködik.

Bár fiatal korában színházi színészként képzelte el a jövőjét, 1993-ban a többszörös Oscar-nyertes Schindler listája meghozta számára a világsikert. Az alkotásban ő alakította a főszereplőt, Oskar Schindlert, bár a legjobb férfi színésznek járó aranyszobrot végül nem ő vihette haza. E produkción kívül a mozikedvelők ismerhetik még őt az Elrabolva című filmnek köszönhetően, amiben az elrabolt lánya után kajtató Bryan Millst játszotta. 

A színész az Elrabolva-filmsorozathoz hasonló szerepben tűnik fel a szeptember 7-én a hazai mozikban megjelent, Megtorlás nevezetű alkotáshoz. A cselekmény egy banki vezető, Matt Turner körül körvonalazódik, aki egyik nap, miközben iskolába vinné a gyerekeit, egy telefonhívást kap. A főszereplőt megfenyegetik, hogy felrobbantják az autójukat, ha elhagyják azt, így Turnernek mindent véghez kell vinnie annak érdekében, hogy megmentse a saját és gyerekei életét. A film premierje kapcsán egy kvízt állítottunk össze Liam Neesonnel kapcsolatban, amellyel ön is letesztelheti, mennyire van képben a színész pályafutásával.

Rovatok