Index Vakbarát Hírportál

Elkelt Diana hercegné ikonikus gyapjúpulóvere, aminek a pontos mását bárki megveheti

2023. szeptember 15., péntek 09:17

Több mint 1 millió dollárért kelt el Diana hercegné ikonikus báránymintás pulóvere egy New York-i árverésen – közölte csütörtökön a Sotheby's aukciósház. A licit lezárulta előtt negyedórával még csak 190 ezer dollár volt a legmagasabb licit, aztán ez az összeg pillanatok alatt megsokszorozódott.

Egyben ez volt Diana hercegné eddigi legdrágábban elárverezett ruhadarabja. Az aukciósház eredetileg 80 ezer dolláros kikiáltási árat állapított meg a bárányos pulcsihoz, de a többnapos online aukció utolsó 15 percében több mint negyven résztvevő 190 ezer dollárról 1,1 millió dollárra hajtotta fel az árat. 

A Sotheby's nem közölte a vásárló kilétét, aki végül megszerezhette a kincset érő pulóvert.

Ez volt a legmagasabb ár, amelyet valaha egy pulóverért fizettek.

A pulóvert – melyet egyébként a Warm & Wonderful brit márka álmodott meg – Lady Diana Spencer, az akkor még trónörökös Károly herceg menyasszonya 1981 nyarán hordta. 

Az 1997-ben meghalt hercegné piros alapon fehér bárányokkal, plusz egyetlen feketével díszített gyapjúpulóvere a mintáján kívül azért is volt figyelemfelkeltő, mert ironikusan rájátszott Diana kívülálló, rebellis személyiségére a királyi családon belül. 

Egyes feltételezések szerint a pulóver esküvői ajándék volt, amellyel azt akarták sugallni, hogy Diana a királyi család fekete báránya.

Kevesen tudják, de valójában két ilyen pulóver is megfordult Diana hercegné ruhatárában. Az elsőt a Buckingham-palota visszaküldte a készítőknek, mivel az megsérült.

Azt kérték, javítsák meg vagy cseréljék ki, és Diana végül kapott helyette egy másikat. Az eredeti pulóvert, amelyre most licitálni lehetett, csak idén márciusban találták meg Warm & Wonderful márka tulajdonosainak padlásán.

Akik bánkódnának amiatt, hogy lecsúsztak a ruhadarab beszerzéséről, azoknak van egy jó hírünk: az eredeti gyártó oldalán akár most azonnal bárki megveheti a bárányos pulóver pontos mását ide kattintva.

Rovatok