Index Vakbarát Hírportál

Súlyos autóbalesetet szenvedett Pelsőczy László, az István, a király sztárja

2023. szeptember 22., péntek 09:46

Korábban már többször is volt balesete, de elmondása szerint ez volt a legijesztőbb. Egy születésnapról tartott haza autójával, amikor oldalról eltalálták, ennek hatására pedig előbb a szemközti sávba, majd egy buszmegállóba is átsodródott.

Súlyos, de kifejezetten szerencsés kimenetelű autóbalesetet szenvedett Pelsőczy László, akit leginkább az 1983-as királydombi István, a király címszerepéről ismer a nagyközönség. Éppen egy születésnapi partiról tartott hazafelé, amikor oldalról beleszálltak autójába, amely az ütközést követően átrepült a szemközti sávba, majd a járdára is felszaladt egy buszmegállóban.

„Gergely Robi barátom húgának a szülinapjáról jöttem haza, amikor nem messze az otthonunktól, Gyálon, az egyik kereszteződésnél váratlanul olyan erővel szaladt belém egy kocsi jobbról, hogy átrepültem az út túlsó oldalára, a buszmegállónál fel a járdára” – mesélte a Blikknek.

A becsapódáskor fogtam fel, micsoda mázlim van, hogy nem jött velem szemben se autó, se autóbusz, és a járdán nem volt gyalogos. Óriási tragédiát úsztam meg

– tette hozzá.

A színész nem először szenvedett balesetet. Még motoros korában többször bukott, lesodorták az útról, majd később autósként, ónos esőben egy csatorna fölött csúszott az út korlátjára, de szerencséjére, nem zuhant a mélybe. 2015-ben a jeges úton szaladt belé több autó is, de akkor sem lett baja.

Úgy látszik, mázlista vagyok, hogy egyetlen balesetnél sem szenvedtem komolyabb sérülést, de azért a legutóbbi volt a legijesztőbb. Csúnya látvány lehetett a repülésem és a landolásom, mert utána többen odaszaladtak hozzám megkérdezni, látva a behorpadt, sérült kocsit, hogy jól vagyok-e

– mondta a lapnak.

Rovatok