Index Vakbarát Hírportál

Meggyilkolták Sára yorki hercegné egykori asszisztensét

2023. szeptember 30., szombat 17:17

A People magazin értesülései szerint a hét elején végeztek Sarah Ferguson, vagyis Sára yorki hercegné egykori asszisztensével, Jenean Chapmannel. A feltételezett elkövetőt azóta sikerült a helyi hatóságoknak kézre keríteni. A férfi ellen hamarosan vádat emelnek.

A királyi család tagja, Sarah Ferguson yorki hercegné egy Instagram-posztban számolt be arról, hogy egykori asszisztense, Jenean Chapman meghalt Dallasban. Ferguson saját bevallása szerint közel álltak egymáshoz Chapmannel. 

A People magazin értesülései szerint Chapman holttestére egy Elm utcai lakásban találtak rá hétfőn kora délután. A vizsgálatok megerősítették, hogy a nő emberölés áldozata lett. A texasi rendőrség közben sikeresen kézre kerítette a feltételezett elkövetőt. A 48 éves James Patrick – Chapman férje – ellen vádat emelnek.

A magazin cikkében arról ír, hogy Chapman lánytestvérei igyekeznek közösen támogatni édesanyjukat, de az események után ez egyáltalán nem könnyű. A lányok szerint testvérük toxikus párkapcsolatban élt. Mindössze két hónapja esküdtek meg, de már hat éve ismerték egymást Patrickkel.

Chapman mindössze öt hónapja lakott Dallasban, ahová egy új munka miatt érkezett. Eltűnését is munkáltatója jelentette be, aki szerint egyáltalán nem volt jellemző a nőre, hogy szó nélkül eltűnjön.

Sára yorki hercegné közben arra kérte az embereket, hogy aki teheti, támogassa a családot valamilyen formában. A posztban úgy fogalmaz:

Jenean hűséges, szorgalmas, gyönyörű és vicces volt, a szívem is megszakad érte és a családjáért. Néhány hónapja hallottam felőle, akkor boldognak tűnt. A családja pénzt gyűjt, hogy vissza tudják szállítani a testét New York Citybe, és ki tudják fizetni a jogi költségeket és a temetést. Igyekszem segíteni őket anyagilag és minden módon, ahogyan csak lehet – kérem, segítsenek, ha módjukban áll.

Sára yorki hercegnével 2022 decemberében az Index is interjút készített, amely ide kattintva érhető el.

Rovatok