Index Vakbarát Hírportál

Gérard Depardieu: Egy nőt bántani olyan lenne, mintha a saját anyám méhébe rúgnék bele

2023. október 2., hétfő 16:37

Gérard Depardieu, akit nemi erőszakkal és szexuális zaklatással vádolnak, nyílt levelet írt, amiben a világhírű francia színész ártatlannak vallotta magát.

A Le Figaro című napilapban megjelent rövid levélben Depardieu utalt a nemi erőszak és szexuális zaklatás vádjára, amelyek még 2018-ból származnak. A francia színészt abban az évben jelentette fel egy fiatal lány, Charlotte Arnould.

Anélkül, hogy megnevezné Arnouldot, Depardieu azt állítja, hogy egy nő, „aki most arról beszél, hogy megerőszakolták”, saját akaratából lépett be az ő hálószobájába.

„Aztán újra eljött hozzám ez a lány. Én nem kényszerítettem őt semmire, ő pedig nem tiltakozott. Utána nemet mondtam az egyik kívánságára, mire feljelentett engem” – folytatódik a levél, írja a Variety.

Felbosszantották a róla szóló pletykák

Annak idején az Indexen mi is hírt adtunk róla, hogy Gérard Depardieu ellen 2020. december 16-án emeltek vádat nemi erőszak és szexuális erőszak miatt.

A 2018-ban benyújtott kereset ügyét 2019-ben bizonyítékok hiányában ejtették, majd 2020-ban újranyitották, végül decemberben a 72 éves színész ellen büntetőeljárást indítottak. A Charlotte Arnaud francia színésznő keresete nyomán indított hivatalos vizsgálat még folyamatban van.

A levélben Depardieu azt írja, hogy „nem tud belenyugodni azokba a híresztelésekbe, amiket a személyével kapcsolatban hallott és olvasott az elmúlt hónapokban”.

Azt hittem, hogy képes leszek figyelmen kívül hagyni ezeket a rosszindulatú pletykákat, de tévedtem. Soha, egyetlen nőt sem bántottam. Egy nőt bántani olyan lenne, mintha a saját anyám méhébe rúgnék bele

– fogalmazott Depardieu a levelében.

A színész a múlt héten ismét a címlapokra került, miután egy párizsi árverésen eladta műtárgygyűjteményét. Francia beszámolók szerint 4 millió euró (1,5 milliárd forint) ütötte a markát a licit után.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06-80-20-55-20-as számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi áldozatsegítő központban kérhet segítséget, az áldozatsegítő központok címlistája itt található:http://vansegitseg.im.gov.hu.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok