Index Vakbarát Hírportál

Figyelem, ezt senki ne próbálja ki! Akkor se, ha Balázsék megtették

2023. október 4., szerda 13:56

Sebestyén Balázsék ma reggeli, rádióban végzett kísérlete számos etikai és morális kérdést vet fel. Arra kérjük olvasóinkat, hogy soha sehol, semmilyen körülmények között ne próbálják ki a látottakat.

Sebestyén Balázsék nem mindennapi mutatványra vállalkoztak szerda reggel a Balázsék című rádióműsorukban. A műsorvezető kollégájával, Vadon Jánossal közösen állt bele abba az általuk csak „humán tesztnek” nevezett kísérletbe, hogy megtudják, mi történik akkor, ha arcon lövik őket egy gáz-riasztó fegyverrel.

Mint mondták, az ötletet egy korábbi hír adta, melyben egy 12 éves kiskorú, kihasználva egy jogi kiskaput, megszerezte egy okmányirodán keresztül a fegyverviselési engedélyt.

A rádiósok akkor a fiú édesapjával is beszéltek, aki elmondta nekik, hogy gyermeke nem akarta használni a fegyvert, egyébként szorgos és jó tanuló, de leleményességének köszönhetően felderített egy hibát a kormányablak rendszerében. Az esetet tovább gondolva a rádiósok szerették volna letesztelni, milyen visszatartó ereje van egy gázfegyvernek.

Vass Gábor, a Kaliber magazin főszerkesztője jelentkezett a feladatra, aki szakszerűen leadott a rádiósokra egy sorozatot. A végeredmény alább tekinthető meg, amit értelemszerűen senki ne próbáljon ki:

Rovatok