Index Vakbarát Hírportál

Szexuális zaklatás miatt perelik Jason Derulót

2023. október 6., péntek 13:17

Egy feltörekvő énekesnő szexuális zaklatással vádolja Jason Derulót, azt állítva, hogy az R&B-énekes szexuális szolgáltatásért kötött vele lemezszerződést.

„Szorongok, sokkos állapotban vagyok” – mondta Emaza Gibson csütörtökön az NBC Newsnak. A Page Six birtokába jutott hivatalos iratok szerint az énekesnő azzal vádolja Derulót, hogy a férfi szexuálisan közeledett felé, miután elkezdtek közösen dolgozni egy új lemezen.

Állítólag 2021 augusztusában találkozott Derulóval, akivel arról állapodtak meg, hogy négy hónap alatt készítenek egy mixtape-et, majd hat hónap alatt egy albumot. Gibson izgatottan vágott bele a közös munkába és aláírta a szerződést az R&B-énekessel. Derulo állítólag többször is megpróbálta meghívni egy-egy italra az énekesnőt, aki a „profi munkakörülmények megtartására” hivatkozva visszautasította Derulo ajánlatait.

Gibson állítása szerint 2021 szeptemberében Derulo megpróbálta leitatni, ő pedig nyomást érzett a férfi részéről, hogy ne mondjon nemet. Azt is állítja, hogy időként drogok, különösen kokain is előkerült a közös munka alkalmával, valamint burkolt módon egy szexuális rituáléra próbálta meg rávenni a férfi.

Gibson konkrétan azt is állítja, hogy Derulo „szexért cserébe garantálta volna számára a sikert”.

Egy 2021 novemberi esetet is felidéz, amikor egy alkalommal Derulo feldühödött és agresszívan viselkedett vele. Gibsont ekkoriban mutatták be egy Rosa nevű nőnek, aki állítólag szintén azt tanácsolta neki, hogy a karrierjét szem előtt tartva feküdjön le az énekessel. A Page Six beszámolója szerint Derulo agresszív lett és ütni kezdte egy szék karfáját, amikor megtudta, hogy Gibson beszélt menedzserének a Rosával történt beszélgetésről. 2022 júniusában Derulo állítólag újabb dührohamot kapott, amikor Gibson elkésett egy stúdiófelvételről, majd állítása szerint rá is támadt emiatt.

A történtek után Gibson lemezszerződését felbontották 2022. szeptember 6-án.

Én csak próbálok harcolni azért, ami helyes, mert amit velem tettek, az nem volt rendben

– mondta Gibson az NBC Newsnak. A nő többek között megfélemlítés és szerződésszegés miatt is perel. 

„Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

Rovatok