Index Vakbarát Hírportál

A palesztin szupermodell megszólalt az izraeli konfliktusról: máshogy képzelte el népe jövőjét

2023. október 11., szerda 18:06

Gigi Hadid palesztin származású amerikai szupermodell egy Instagram-posztban beszélt az izraeli konfliktusról. Elmondása szerint egész életében támogatta a palesztin embereket, és a legjobbat akarta nekik, de sosem szerette volna, hogy ez egy véres konfliktusba torkolljon.

Sorban osztják meg véleményüket az izraeli konfliktusról a különféle hírességek, úgy, ahogy Gigi Hadid is megtette nemrég. A többséggel szemben az ő véleményére kiemelten kíváncsiak voltak az emberek, mivel a palesztin származású szupermodell egész életében kiállt Palesztina mellett.

Együttérzek mindazokkal, akik ennek az elfogadhatatlan tragédiának az elszenvedői, és mindennap gondolok azokra az ártatlan életekre, amelyek áldozatául esnek a konfliktusnak – köztök is a számos gyermekre. Mélyen együttérzek, a szívem hasad meg a palesztinok küzdelme láttán, ahogy fogságban élik le az életüket, felelősséggel tartozom értük életem minden egyes napján. Ugyanakkor szintén felelősséggel tartozom a zsidó barátaimért, épp ezért még egyszer szeretném tisztázni: bár reményem és álmaim a palesztin emberekért élnek, sosem szerettem volna, hogy ezek a zsidó emberek kárán váljanak valóra

– írta posztjában a modell.

Különböző megközelítések

Gigi Hadid testvére, Bella Hadid, aki szintén nyíltan szokott beszélni a palesztin helyzetről, egyelőre nem kommentálta az eseményeket.

A modell posztjában arra is kitért, hogy szerinte a terrorizmus, az ártatlanok szenvedése nem összeegyeztethető a Szabad Palesztina mozgalommal, és hosszú távon nem tesz jót népének. A mostani lépés következményeitől is nagyban tart, szerinte ez egy véres, oda-vissza hömpölygő, évtizedeken át tartó konfliktus újabb alapköve, ami tovább erősítheti a világban az antiszemita, antipalesztin gondolatiságot. Posztjában úgy folytatja:

Tudom, a szavaim kevesek arra, hogy a mély sebeknek gyógyírt jelentsenek, de imádkozom az ártatlanok biztonságáért most és mindörökké.

Hadid megközelítésével kontrasztban az egykori felnőttfilmes színésznő, Mia Khalifa egészen más álláspontot képviselt.

Ahogy arról korábban írtunk is, akadt néhány Twitter-posztja, amely kiverte a biztosítékot a Playboynál, ezért azonnali hatállyal megszakították vele a közös munkát. Khalifa első bejegyzései majdhogynem háborúpártinak hatottak, majd látva a reakciókat, igyekezett újabb posztokkal szépíteni a helyzeten – persze hiába.

Rovatok