Index Vakbarát Hírportál

Egy műszaki hiba leplezte le Katalin hercegné karácsonyi terveit

2023. október 15., vasárnap 10:34

Bár a 41 éves walesi hercegné egyelőre nem erősítette meg, hogy harmadik alkalommal is megrendezik a „Royal Carols: Christmas together” című koncertet, a decemberi dátumot véletlenül elárulhatta egy műszaki hiba.

A Hello! magazin számolt be arról, hogy a jelen szerint véletlenül megjelent a dátum a királyi család Royal.UK weboldalán, Richard herceg és Birgitte, Gloucester hercege és hercegnéje közelgő elfoglaltságai alatt. A kiadvány szerint a weboldalon megjelent egy közlemény arról, hogy 

a pár „részt vesz a walesi hercegné által a londoni Westminster-apátságban tartott énekes istentiszteleten” december 8-án.

Bár a weboldal egy másik részén, a The Royal Diary fülön – ahol a királyi család tagjainak hivatalos elfoglaltságait akár nyolc héttel előre is közzéteszik – még nem jelent meg ez a program, a december 8-i dátum megfelel a korábbi példáknak.

ROYAL CAROLS- KONCERTET  ugyanis AZ ELMÚLT KÉT ÉVBEN rendre ezen a napon tartották. 

A kezdeményezések élén Katalin hercegnő állt, és az volt a céljuk, hogy  tisztelegjenek azon személyek és szervezetek előtt szerte Nagy-Britanniában, akik a koronavírus-járvány idején támogatták közösségeiket.

Szokássá válhat

Az első Royal Carols-koncertet 2021. december 8-án tartották a Westminster-apátságban (ahol Katalin és Vilmos herceg 2011-ben összeházasodott), amelyet az ITV aznap szenteste külön adásban közvetített. Katalin első nyilvános zongorajátékával lepte meg a nézőket. A hercegné billentyűn kísérte Tom Walkert, aki a For Those Who Can't Be Here című dalt énekelte egy előre felvett előadásban.

Ha idén is megjelenik a királyi karácsonyi eseményen Richard gloucesteri herceg és a hercegné, akkor már hagyománynak mondható, hogy részt vesznek ezen a neves eseményen. A 79 éves gloucesteri herceg – aki Erzsébet királynő első unokatestvére – és felesége szintén a királyi család hivatalos tisztségeket ellátó tagjainak számítanak. 

A pár a Kensington-palotában lakik, és olyan eseményeken mutatkoznak, mint a Royal Ascot és a Trooping the Colour. Három felnőtt gyermekük a karácsonyi koncerten nem lesz jelen, mivel ők nem látnak el uralkodói feladatokat.

Rovatok