Index Vakbarát Hírportál

Curtis adott és kapott is már pofont, Sáfrány Emese kiélné a benne rejlő vadságot a Sztárboxban

2023. október 15., vasárnap 11:25 | aznap frissítve

Bejelentették a Sztárbox negyeddöntőinek párosításait, elképesztő összecsapásokra lehet számítani az RTL október 29-én elrajtoló show-műsorában. Az Indexnek a bejelentéskor néhány versenyző mesélt is a felkészülésről és az esélyekről. Kiderült az is, hogy miért indulhat előnnyel Curtis, Sáfrány Emese és Molnár Áron a ringben, és az is, hogy milyen sérülések hátráltatják Árpa Attilát, Kabát Pétert vagy éppen Kállay-Saunders Andrást.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, bejelentette a Sztárbox negyeddöntőinek párosításait az RTL. A hírességek különböző súlycsoportokban mérik össze erejüket. Az első körben többek között olyan összecsapások szemtanúi lehetünk, mint Szegedi Fecsó és Curtis, Nagy Ervin és Árpa Attila vagy Kállay-Saunders András és Józan László, de megküzd egymással Sáfrány Emese és Dobos Evelin, Kabát Péter és Rácz Jenő, illetve Molnár Áron és Frohner Fecó is.

A rendkívül színes társaságot felvonultató műsort október 29-én, 19 órakor tűzi először műsorára a csatorna. A hírességek már hosszú hónapok óta, akár heti 6-7 edzést besűrítve az egyébként is pörgős mindennapjaikba készülnek az összecsapás első felvonására, azaz a negyeddöntőkre. Az RTL pénteki sajtótájékoztatóján az is kiderült, a műsorban a férfiak négy kétperces menetben küzdenek meg, míg a nők 4×1,5 perces menetekben. A közel 20 évvel ezelőtti Sztárboxhoz képest újítás, hogy mindez nem egy este alatt történik, hanem többfordulós, kieséses rendszerben vívnak meg egymással.

Curtis, Sáfrány Emese és Molnár Áron is kisebb előnnyel indulhat

Ugyan a versenyzők teljesen azonos szabályokat, felkészülési lehetőségeket és szakmai segítséget kapnak, egyesek a múltjuknak, felmenőiknek vagy éppen csibészes tapasztalatuknak köszönhetően mégis kisebb előnnyel szállhatnak majd ringbe. 

Közéjük tartozik a fenegyerek rapper, Széki Attila, azaz Curtis is, aki úgy érzi, utcagyerek mivoltának hasznát fogja venni a ringben – még úgy is, hogy az előadó az első körben Szegedi Fecsóval csap majd össze. 

Mivel amatőrök vagyunk mindannyian, alapvetően mindenkinek van esélye a győzelemre. Az viszont biztos, hogy az számítani fog, kinek van valami múltja, vagy hogy adott és kapott-e már pofont életében. Én kaptam is, és adtam is már, de nyilvánvalóan az állóképességem nem az igazi. Szóval ellenem annak van igazán esélye, aki két menetet kibír, de bízom magamban

– mondta lapunknak Curtis.

Az előadó kiemelte: a csibészség elengedhetetlen a ringben, ő maga pedig jeleskedik ebben, ezt pedig – ahogyan több kiváló bokszoló is – a saját javára tudja majd fordítani. 

Papp Laci pont így indult, igazából csak néző volt, és beugrott egy meccsre angyalföldi csibészként, aztán meghódította a világot. Nyilvánvalóan nem akarom hozzá hasonlítani magam, de az szerintem fontos, hogy az utcai adok-kapok adta tapasztalat meglegyen az emberben. Nagyon jó, hogy edz mindenki, de amíg nem kapsz egy igazi ütést fejre vagy testre, addig nagy meglepetések várnak rád éles helyzetben. Egy biztos, én nem leszek már meglepődve

– magyarázta, majd hozzátette: sikerült megtalálnia a karrier, az edzések és a magánélete közötti egyensúlyt, a boksz mellett ugyanis a The Voice-ban coachként, a magánéletben édesapaként, társként és a színpadon a zenekarral is helyt kell állnia.

Talán sokan nem tudják, de a legtöbbek által csak a noÁr Mozgalom alapítójaként ismert Molnár Áron életében sem újdonság a boksz, sőt mi több, felmenői és ő maga is a sportág szerelmese. Emiatt nem is kérdés, hogy nagy örömmel vállalta, hogy kesztyűt húz a negyeddöntőben Frohner Fecóval megküzdő színész-aktivista. 

Gyerekkorom óta sportolok, a boksz pedig egy igazi szívügy számomra. Nagyon szeretem ezt a sportot. Apai részről nagyapám bokszolt, anyai részről pedig a nagymamám testvérei voltak ökölvívók. Még mielőtt belefogtam volna ebbe az őrületes történetbe, hobbiszinten én azért már korábban is eljárogattam bokszolni, de a kőkemény felkészülés most március óta tart

– árulta el Molnár, aki rendkívül hálás az edzőinek, Törteli Ferencnek és Treuer Gábornak a szakszerű felkészítő munkájukért, hiszen a fizikai felkészülés mellett a mentális edzettségre is komoly hangsúlyt fektetnek. 

Amikor arról beszélünk, hogy bizonyítás, akkor igazából az mindennap az edzésen történik meg, a gála csak egy korona lesz ezen. Maga a meccs azért is izgalmas, mert kieséses a rendszer, nem csupán egyszer kell helytállni, tovább lehet jutni. Ez a lebonyolítás szerintem szuper, a következő ellenfelem pedig szintén egy állomás lesz csak, bárki is jöjjön. Nem számít, ki lesz, én győzni jöttem ide és népszerűsíteni ezt a hihetetlenül komplex sportot

– mondta eltökélten a színész-aktivista, aki a társulati munka és a noÁr Mozgalom vezetése mellett is kőkeményen, heti hat-hét alkalommal edz a megméretésre, hiszen vallja: „ezt vagy így érdemes csinálni, vagy sehogy”.

A női mezőny párosításait elnézve esetükben is rendkívül kiélezett összecsapásoknak lehetünk majd szemtanúi. Az eredményes légtornász Sáfrány Emese pedig annak ellenére is úgy érzi, hogy ütőképes lesz a ringben, hogy korábban semmilyen kapcsolatban nem állt az ökölvívással – bár a verekedéstől őt sem kellett soha félteni. 

Ezelőtt nulla kapcsolatom volt a boksszal. Nem is néztem soha. Ha sportról van szó, akkor úgy vagyok vele, hogy nem nézem, hanem csinálom. Eddig azt gondoltam, hogy nincs abban semmi izgalmas, hogy két ember püföli egymást, de most, hogy belelátok, hogy mennyire összetett sport, és mennyire ott kell lenni fejben, teljesen átértékelődött ez bennem. Egy nagyon izgalmas sportnak gondolom, és nagyon élvezem. Jó volt felfedezni magamban azt az énemet, amit amúgy elnyomtam. Gyerekkoromban még bennem volt, mert ha a fiúk meghúzták a hajamat vagy beszóltak, akkor megvertem őket, több osztályfőnökim és igazgatóim is volt verekedés miatt. Most kiélhetem ezt a fajta vadságot, ami bennem van

– mesélte az Indexnek, hozzátéve, a napi teendők mellett igyekszik minél többet az edzésre koncentrálni, mivel kemény munka nélkül nincs értelme ringbe szállni. „Lejárogatni edzeni, az nagyon kevés. Már csak azért is, mert a kondinak, az erőnlétnek is meg kell lennie, amit viszont föl kell építeni, ami nem két perc. Azt érzem, hogy a felkészülésem jól sikerült, a ringben pedig minden kiderül” – vélekedett.

Repedt boka és törött ujj nehezíti meg a felkészülést

Hiába hajt azonban mindenkit a bizonyítási vágy és az adrenalin, nem mindenki számára alakult eddig ideálisan a felkészülési időszak: Árpa Attilát, Kabát Petit és Kállay-Saunders Andrást is komoly sérülés hátráltatja.

A pénteki sajtótájékoztató elején kiderült, hogy a Nagy Ervinnel összecsapó színésztárs, Árpa Attila pár hete az egyik edzésen részleges külső bokaszalag-szakadást és bokarepedést szenvedett.

Már elég régóta amerikaifocizom, ott megszoktam, hogy milyen egy sérülés, hogy mit lehet kibírni, így ez semmiképpen nem fogja befolyásolni ezt a mérkőzést. A felkészülésemet azonban a kiesett közel két hét nagyban megnehezítette, ami egy ilyen összecsapás előtt nem szerencsés, de rajtam semmi sem fog múlni

– nyugtatott meg mindenkit a színész, aki mindenképpen ott szeretne lenni október végén a ringben.

A sérülés ellenére véleménye szerint az egyik legnehezebb a meccsben ellenfele személye lesz, akit a szakmájából adódóan jól ismer. „Amitől tartok Ervin esetében, nem az, hogy be tudok-e vinni egy egészséges jobb horgot neki, vagy ki tudom-e védeni az ütéseit. Sokkal inkább az lesz a kihívás, hogy átmenetileg el kell felejtenem azt, hogy szeretem, tisztelem, hogy kollégák vagyunk. Ezért nem örülök neki annyira, hogy ő lesz az ellenfelem, mert még nem tudom, hogyan fogom megoldani az érzelmi részét ennek. Félre kell tennem, hogy mit csinált eddig, milyen viszonyban voltunk. Vannak itt olyan versenyzők a súlycsoportomban, akik már évek óta bokszolnak rendszeresen, közülük van, aki harminc évvel fiatalabb nálam, így nyilván van egy véleményem arról, hogy ha velük szembekerülök, akkor az mit jelenthet rám nézve. És tudod, mit? Ez nem jelent mást, mint azt, hogy be fogom tudni bizonyítani, hogy ötvenegy évesen is sz.rrá tudom őket verni” – latolgatta a későbbi esélyeit Árpa, aki hozzátette, amiatt sincs benne félsz, hogy egy-két monokli miatt a forgatásai veszélybe kerülhetnek, még úgy sem, hogy a bunyó utáni héten már újra kamera elé kell állnia, hiszen „sminkkel ma már bármit el lehet fedni” – vallja.

A színészhez hasonlóan az újpesti klublegenda, Kabát Péter sem várhatja százszázalékosan a Rácz Jenő elleni meccsét, hiszen a felkészülés során szilánkosra törte a hüvelykujját. Az exfocista azonban ennek ellenére sem keseredett el, mindent megtesz annak érdekében, hogy ott legyen a ringben.

Ez már megtörtént, ezzel már nem tudok mit csinálni. Koncentrálok, hogy meggyógyuljon a kezem, és meg is fog gyógyulni, ott leszek az első meccsen, ki fogok állni Jenő ellen. Én mindig is maximalista és optimista voltam, nem fogom ilyen egyszerűen feladni

– mondta az Indexnek.

Kabát Péter vélhetően pontosan átérzi azt, amit Árpa Attila érez Nagy Ervinnel kapcsolatban, hiszen ő is közeli barátságot ápol a sztárséffel, ám mivel kettejük kapcsolatában az egészséges rivalizálás is jelen van, egy percig sem tart attól, hogy vele kell összecsapnia. 

Elég sok mindenben megküzdöttünk már egymással, fociztunk, teniszeztünk, fallabdáztunk egymás ellen, és ezekben nem tudott megverni. Ez most egy új sportág. Tudom, hogy régebb óta űzi, mint én, de a maximumot fogom hozni, és megmutatom neki, hogy ebben sem fog legyőzni. Maximalista ugyanúgy, mint én, tudom, hogy ő sem tud veszteni. Szerintem ez egy nagyon jó, kiélezett meccs lesz

– tette hozzá az exlabdarúgó, aki nem szeretne esélyt latolgatni, jelenleg csak az adott mérkőzésre és az ellenfélre koncentrál, ahogyan azt a karrierje során is mindig tette. 

A színész és a futballista mellett Kállay-Saunders András is sérüléssel bajlódik, azonban nem hagyja, hogy ez bármiféle hátrány legyen számára a szorítóban. 

„Három hónappal ezelőtt kezdtük meg a felkészülést, majd megsérült a vállam. Szerencsére ahogy telik az idő, egyre jobban javul a sérülésem, és tudok edzeni. Örülök, hogy nem adtam fel akkor, amikor ez megtörtént, és kitartottam az edzőmmel együtt, aki nagyon türelmes volt, és támogatott mindenben akkor is. Nagyon várom már a meccset, kifejezetten élvezem a felkészülést, ezt az egész felpörgött helyzetet” – magyarázta az énekes, aki a színész Józan Lászlóval csap össze a negyeddöntőben.

Kállay-Saunders András ráadásul annyira beleélte már magát abba, hogy bokszoló, hogy már szinte el is feledkezet arról, hogy valójában énekes.

Tegnap forgattam egy új videóklipet Make you cry címmel, amely a jövő héten jelenik meg, és amikor mentem a forgatásra, ráeszméltem, hogy az utóbbi időben annyira kitöltötte a boksz az életemet, hogy sportolóként tekintettem magamra, és már szinte elfelejtettem, hogy valójában énekes vagyok. Persze közben zenélek, de a fejemben a sport most előrébb van, mint az éneklés

– tette hozzá.

Október 29-én startol a műsor, színes a mezőny 

A különböző súlycsoportokban az alábbi hírességek csapnak össze a Sztárbox negyeddöntőjében: 

Férfi nehézsúly:

Férfi középsúly:

Női könnyűsúly:

(Borítókép: Istenes Bence, Kállay-Saunders András, ifj. Schobert Norbert, Józan László, Molnár Áron és Kabát Péter. Fotó: Szollár Zsófi / Index)

Rovatok