Index Vakbarát Hírportál

Pete Davidson átérzi a háború által okozott gyászt, édesapja is terrortámadás áldozata lett

2023. október 16., hétfő 06:13

Pete Davidson megható beszédet mondott az Izrael és Hamász között kiújult fegyveres konfliktussal kapcsolatban a Saturday Night Live műsorában. A humorista elmondta, hogy édesapját terrortámadásban vesztette el még 2001. szeptember 11-én, így pontosan átérzi a mostani háborúban életüket vesztő személyek családjának fájdalmát.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, ismét kiújultak a harcok Izrael és az Izrael államiságát tagadó Hamász között, miután a terrorszervezetként számontartott csoport október 7-én betört Izrael területére. A harcok során több ezren vesztették életüket, a szám pedig percről percre tovább növekszik, mivel Izrael kíméletlen ellentámadásba kezdett Gázában, melynek célja a terrorszervezet teljes felszámolása.

A helyzet kapcsán mind a palesztin, mind az izraeli oldal mellett felgyülekeztek támogatók, a világ vezetői és hírességek is állást foglaltak a fegyveres konfliktus kapcsán.

Emiatt az sem különösebben meglepő, hogy a korábban Kim Kardashian oldalán is feltűnt humorista, Pete Davidson is kifejtette véleményét a háborúról, amely kapcsán kiemelte, ha valaki, akkor ő igazán át tudja érezni az áldozatok családjának fájdalmát. 

A humorista ugyanis eddig nem sokszor hangoztatott családi történetről rántotta le a leplet a népszerű, Saturday Night Live című talkshow-ban, ahol elmesélte, hogy

ő is egy terrortámadásban veszítette el édesapját, amikor csupán hétéves volt.

Pete Davidson apja 2001. szeptember 11-én New York-i tűzoltóként végzett szolgálatot a Word Trade Centernél, ahol közvetlen kollégáival együtt életét vesztette a támadások következtében.

Tudom, hogy most azt gondoljátok, hogy miért pont Pete Davidson beszél erről. Nos, sajnos sok szempontból megfelelő személy vagyok erről beszélni, mert amikor 7 éves voltam, apámat egy terrortámadásban elvesztettem. Tehát valamit tudok arról, milyen

– mondta a humorista, aki kiemelte, hogy szörnyű képek és történetek sora érkezik nap mint nap Gázából és Izraelből, az ártatlan civilekről, beleértve a gyermekeket, akiket megöltek vagy megsebesítettek.

Davidson hozzátette, őt az átélt tragédiából egyedül a humor tudta kiszakítani, ami egy kazettának volt köszönhető, amit az édesanyjától kapott 8 évesen. A kazettán Eddie Murphy 1983-as stand-up show-ja, a Delirious volt hallható, amely az édesanya tetszését ugyan nem, Pete Davidson szívét azonban azonnal megnyerte – írja a Business Insider

Lejátszottuk az autóban úton hazafelé, és amikor meghallotta, mit mond Eddie Murphy, azonnal megpróbálta elvenni tőlem. De aztán észrevette, hogy hosszú idő után ismét nevetni tudtam. Ez adott nekem erőt akkor

– emlékezett vissza Davidson.

A hétfői izraeli eseményeket folyamatosan frissülő percről percre cikkünkben olvashatja.

Rovatok