Index Vakbarát Hírportál

Ganxsta Zolee: Digitálisan olyan hülye vagyok, mint a se**em

2023. október 21., szombat 19:53

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az internetes csalások veszélyeire hívja fel a figyelmet legújabb, közösségimédia-felületén megosztott videójában. A kampányban Ganxsta Zolee is közreműködött, aki rap helyett ezúttal egyfajta performansszal próbálta nyomatékosítani mondandóját.

Eltérve a megszokottól, egy önironikus, itt-ott Mucsi Zoltán stílusát idéző videóban int óvatosságra mindenkit Magyarország gengszter rappere, Ganxsta Zolee. Noha bevallása szerint semmit sem ért abból, amit mond, azt teljes mellszélességgel teszi. Az internetes csalás különféle válfajairól mesél a kétperces felvételen, valamint arról, miként lehet elkerülni őket.

Fontos, hogy mindenki megértse

A videót, aminek címe egyben a téma is, „a digitális degeneráció” – vagyis az online térben elkövetett csalás –, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a saját Facebook-oldalán tette közzé.

Amikor van készpénzem, én azt használom, mert digitálisan olyan hülye vagyok, mint a se**em

– hangzik el a rappertől, ráerősítve, hogy épp ezért érdemes mindenkinek nagy körültekintéssel költekezni az interneten, hiszen a csalók a tudatlanságot használják ki elsősorban. Később úgy folytatja:

Most egy olyan mondatot mondtam el, melyből semmit nem értek, de remélem, hogy ti fogjátok, hogy én mit mondok, mert nagyon fontos az üzenet.

Mi abszolút fogtuk, hogy Ganxsta Zolee mit szeretett volna, amit a rendőrséggel közösen készített videójában számos apró elemmel, képpel és poénnal együtt igyekeztek nyomatékosítani. Egy olyan esetet is elmesél, ahol valaki 15 milliót veszített egy átverés miatt.

A Facebook-bejegyzésben a rendőr-főkapitányság azt írja: „Első szóra vállalta, beleáll, és hirdeti az igét. Meghűlt bennünk a vér, amikor az utolsó pillanatban kiderült, változott az eredeti forgatókönyv, és rap helyett egy merőben más stílusban, zene nélkül tolja a szöveget. Ám Zoli vérprofi volt, az egész őrült forgatás pedig bitang jó hangulatban telt. A végére pedig csak odacsapott némi ízelítőt...” A videót itt lehet megtekinteni.

Rovatok