Index Vakbarát Hírportál

Kiírta magából dühét Majka, Dopeman is reagált a rapper bejegyzésére

2023. október 22., vasárnap 09:52

Nem elég, hogy már több mint másfél éve tart az orosz–ukrán háború a szomszédban, most már az izraeli–palesztin konfliktus is aggodalommal tölti el a magyar lakosságot – és akkor a szerb–koszovói konfliktusról vagy a Koreai-félszigeten növekvő feszültségről még nem is beszéltünk. Majkának már nagyon elege van a háborús hírekből, és ennek most hangot is adott.

A zenész úgy érezte, muszáj kiírnia magából a dühét. Az Instagram-oldalán közzétett egy fotót, amin egy zsidó kisfiú barátságosan átkarol egy vele egykorú palesztin kisfiút, akivel láthatóan nagyon jóban van. A fotó azt hivatott mutatni, hogy a múltban tapasztalt erőszakot félre lehet tenni, és igenis kötődhetnek barátságok az izraeliek és a palesztinok között.

Legyen átkozott minden háború! Most és mindörökké!

– írta a fotó mellé Majka.

A bejegyzés már több mint kilencezer lájkot gyűjtött, amihez Pityinger László, művésznevén Dopeman is hozzászólt: a 49 éves zenész, influenszer egy égnek emelt kéz emojival adott virtuális pacsit Majkának.

Izrael fokozza a Gáza elleni támadásait

Izrael fokozza támadásait Gázában, hogy növelje a nyomást a Hamászra, és felkészüljön a terrorcsoport elleni háború „következő szakaszára” – közölte Daniel Hagari ellentengernagy, az IDF szóvivője. Hozzátette, hogy a hadsereg igyekszik előzetesen optimális feltételeket teremteni.

A háború következő szakaszába a legjobb feltételek mellett kell belépnünk, nem pedig aszerint, hogy ki mit mond nekünk. Mától kezdve fokozzuk a csapásokat és minimalizáljuk a veszélyt

– mondta Hagari.

A szóvivő egyúttal megismételte felhívását Gáza lakosságához, hogy biztonságuk érdekében menjenek dél felé.

Rovatok