Index Vakbarát Hírportál

A lila majmozó Gáspár Győző ismét üzent a patkányozó Curtisnek

2023. október 31., kedd 11:28

Folytatódik az üzengetés Gáspár Győző és Curtis között. Ezúttal Győzike írt levelet a Facebook-oldalán, amelyben előbb beszólt a rappernek, majd reményét fejezte ki, hogy összefutnak a következő falunapon.

Gáspár Győző és Széki Attila Curtis között vasárnap este óta tart az üzengetés, miután a Ferencváros–Újpest- (3–0) derbin Győzike egy sállal a kezében fordult az újpesti ultrákhoz, amelynek egyik végén „zöld sasok”, a másik végén „lila majmok” felirat volt látható.

Curtis ezt nem hagyta szó nélkül, és a közösségi médiában posztolta ki a képet, amelyhez annyit írt, hogy: „Te napraforgó patkány. Most már lesz falunap, és a NAV sem b*sztat!”

A reakció nem maradt el, Gáspár Győző a Mandinernek beszélt arról hétfőn, hogy a rendőrségen feljelentést tesz, mondván, már fél, és bár 24 éve közszereplő, korábban még nem érzett ilyet, megdöbbentette, hogy a közösségi médiában sokan a halálát kívánják és verést ígérnek. A felesége, Gáspár Bea elmondta, hogy már megtették a rendőrségi feljelentést gyűlöletbeszéd miatt, s megteszik ezt majd személyesen is.

Gáspár Győző kedden ismét üzent Curtisnek, ezúttal már a Facebook-oldalán.

„Kedves Attila! A szórakoztatóipar olyan szereplői vagyunk mind a ketten, akikre hosszú évek, évtizedek óta több százezren figyelnek folyamatosan, és ebből adódóan komoly felelősséggel járhat számos döntésünk, cselekedetünk, nyilvánosság elé tárt gondolatunk” – kezdte levelét, majd azzal folytatta, hogy felvállalta, mely politikai, világnézeti és sportközösséghez szeretne tartozni, és a legelső perctől fogva tisztában volt vele, milyen kritikákat kap ezért, és vállalta a neki szánt molinókat, durva, haragos kommenteket, a beszólásokat az ellenfél szurkolóitól.

Patkánynak viszont soha senkit nem fogok nevezni a nyilvánosság előtt

– folytatta írását, majd rögtön hozzátette, hogy senki drogproblémáira nem utal majd.

„Miközben tudom, hogy ő egy szívvel-lélekkel élő édesapa, aki egyben a rossz társaságba keveredett testvéréért is aggódik – írta Gáspár Győző. – Mert tévedni, hibázni, rosszul dönteni gyarló dolog, de nem olvashatjuk senki fejére élete végéig az összes megvezekelt bűnét, miközben száz másik, sokszor rajta kívül álló dologban is helyt kell állnia. Egy életen át nem cipelhető sem az, hogy adóhatósági ügye volt, sem az, ha éveken át a legrosszabb példákat mutatta az őt követő tinédzserek tízezreinek.”

Az énekes a mindenszentekről is megemlékezett, és a hitről is írt levelében, egyúttal arra kérte Curtist, hogy ne szítson gyűlöletet, sorait pedig így zárta:

És kívánom, fussunk össze a következő falunapon. Mosolyogva. Nevetve. Legfeljebb nem áruljuk majd el senkinek.

Rovatok