Index Vakbarát Hírportál

Szexuális zaklatással vádolják az Aerosmith énekesét

2023. november 2., csütörtök 21:25

Egy egykori gyermekmodell azt állítja, hogy amikor 17 éves volt, Steven Tyler, az Aerosmith énekese erőszakoskodott vele, amit a zenekar tagjai tétlenül néztek végig. Az eset egy telefonfülkében történt 1975-ben.

Már a második nő perli be Steven Tylert, az Aerosmith énekesét szexuális zaklatás miatt. Most az egykori gyerekmodell, Jeanne Bellino állítja azt, hogy 1975-ben, amikor 17 éves volt, bántalmazta őt Tyler – írja a RollingStone a New Yorkban benyújtott kereset alapján.

Jeanne Bellino, 

A KORÁBBI GYEREKMODELL AZT ÁLLÍTJA, HOGY 1975 NYARÁN, 17 ÉVES KORÁBAN TALÁLKOZOTT TYLERREL NEW YORKBAN, ÉS AZ AKKOR 27 ÉV KÖRÜLI TYLER KÉTSZER IS ERŐSZAKOSAN KÖZELEDETT FELÉ.

A keresetben szereplő vád nemi alapú erőszak. A felperes egyelőre nem határozta meg a kártérítés összegét, amit a bíróságtól kér.

Bellino azt állítja, egy közös barátjuk beszélte meg Tylerrel a találkozót a Warwick Hotelben, akkor Bellino Manhattanben dolgozott. Miután a nő és a közös barát találkoztak Tylerrel és társaságának további meg nem nevezett tagjaival, együtt sétáltak végig a Sixth Avenue-n.

Séta közben Bellino kérdezősködött Tyler egyik dalszövegével kapcsolatban, amikor az frusztráltan kezdett viselkedni, és egy telefonfülkébe szorította. 

Bellino azt állítja, hogy Tyler a fülkében lenyomta a nyelvét a torkán, fogdosta a mellét és a fenekét, kezét a nemi szervére tette, a telefonfülke falához szorította, majd imitálta a többiek szórakozására a szexuális aktust. Azt is állítja, hogy a kíséretből senki sem avatkozott közbe.

Azt is elárulta a felperes, hogy Tylernek nyilvánvalóan és „jól érezhetően” merevedése volt, ráadásul alsóneműt sem viselt, csak egy vékony nadrágot. Végül megrémülve ugyan, de sikerült kiszabadítania magát és elhagynia a telefonfülkét – állítja. 

Tyler zenekartársai nézték, nevettek, és nem tettek semmit

– áll a periratban.

A kereset szerint ez volt Bellino első „szexuális élménye”. A vád szerint a nő a társasággal maradt ugyan, de csak mert összezavarodott és sokkos állapotba került. Tyler ügyvédje és a zenekar képviselője egyelőre nem reagált a vádakra.

Gyámság alá vette a kiskorút, hogy együtt szórakozhassanak

Nem Bellino az első olyan egykori rajongó, aki szexuális erőszakkal vádolja Tylert. Az Index is írt arról, hogy egy Julia Holcomb nevű nő azt állította 2022-ben, hogy Tyler egy szállodai szobában többszörösen is bántalmazta szexuálisan. A nő akkor, 1974-ben állítása szerint 16 éves volt. A kereset azt állítja, hogy később Tyler meggyőzte Holcomb édesanyját, engedje meg neki, hogy ő legyen a lány gyámja, ami lehetővé tette számára, hogy könnyebben utazhasson vele büntetőjogi felelősségre vonás nélkül, és szexuális kapcsolatot létesíthessenek. A 76 éves rocker a nő minden állítását tagadja. 

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok