Index Vakbarát Hírportál

Macklemore a palesztinokat támogatja, népirtásnak tartja Izrael ellentámadását

2023. november 6., hétfő 07:01

Népirtásnak tartja Izrael ellentámadását, a béke és az ártatlan palesztin életek megmentése mellett szólalt fel egy washingtoni tüntetésen Mackelmore. A tavaly a Sziget Fesztiválon is fellépő népszerű amerikai rapper elmondta, nem bír tovább hallgatni, és szó nélkül nézni azt, hogy ártatlanok ezrei halnak meg Gázában, miközben a világ csak csendben figyel.

Szinte nem telt el úgy óra október 7-e óta, hogy ne érkeznének megrázó felvételek vagy hírek Izraelből és Gázából. Azután, hogy a terrorszervezet betört Izrael területére, az izraeli hadsereg  ellentámadásba kezdett. Több ezren vesztették életüket, a szám pedig percről percre tovább nő. 

A háborús állapotokra Hollywoodból is több reakció érkezett, ahogyan arról az Index is beszámolt, emiatt pedig már fejek is hullottak, ugyanis például a filmipar egyik legsikeresebb ügynöke, Maha Dakhil is kifejtette véleményét a közösségi médiában, a palesztinok melletti kiállása miatt pedig végül vezetői posztjáról is távozni kényszerült.

Nem ő az egyetlen azonban a hírességek világából, aki megütheti a bokáját emiatt, ugyanis a háborús helyzet kirobbanása óta a folyamatosan a békét szorgalmazó, mindkét oldal agresszióját elítélő Macklemore, azaz a tavaly a Sziget Fesztivál közönségét is extázisba szövegelő rapper, Benjamin Hammond Haggerty is súlyos véleményt fogalmazott meg ismét a háborús helyzet kapcsán.

Az előadó ugyanis egy Washingtonban tartott, palesztinokat támogató tüntetésen szólalt fel.

Izrael ellentámadását „népirtásnak” nevezte, amelynek azonnal véget kell vetni.

Macklemore a rendezvényen kiemelte: jó látni, hogy tízezrek gyűltek össze a békéért a tüntetésen. 

Mondták nekem, hogy maradjak csendben, és hogy kutassak még kicsit, mert ez a helyzet túl bonyolult ahhoz, hogy véleményt formálhassak. Az elmúlt három hétben nagyon sok mindent tanultam, és bár még nagyon sok mindent nem tudok, abban biztos vagyok, hogy ami most a szemünk előtt zajlik, az népirtás

– idézi a New York Post a rappert. 

Macklemore korábban is kifejezte már, hogy nem ért egyet Izrael válaszlépésével, annak ellenére sem, hogy mélységesen elítéli a Hamász ártatlanok ellen irányuló akcióit.

Nem tudok tovább hallgatni. Megértem az izraeliek fájdalmát, akik szeretteiket vesztették el, de nem hiszek az ártatlan emberek megölésében válaszul. Ezért támogatom azokat világszerte, akik a tűzszünetet követelik

– fejtette ki korábban.

Az izraeli eseményekről folyamatosan frissülő percről percre cikkünkben olvashat.

Rovatok