Index Vakbarát Hírportál

Érkezik a Zámbó Jimmy életét bemutató sorozat az RTL-re

2023. november 9., csütörtök 14:50

Az RTL+ streamingfelületen hatalmas sikerrel futó A Király című, Zámbó Jimmy élete ihlette sorozat november 20-tól lesz látható az RTL-en. Nagy Ervin a már befutott, népszerű, míg Olasz Renátó az énekes fiatalkori, útkereső énjét formálja meg.

November 20-tól vetítik az RTL-en A Király című, Zámbó Jimmy életéről készült tíz részes sorozatot. Az életrajzi ihletésű szériát, amely az énekes legenda felemelkedését mutatja be, hétfőtől csütörtökig követhetik a nézők. 

Míg a történet legkevesbé sem fest idealizált képet a sztárról, visszarepít az időben, és szól arról is, hogy a rendszerváltás milyen hatással volt a magyar zenésztársadalomra.

Zámbó Jimmyt különböző életszakaszaiban két kiváló színész alakítja: Nagy Ervin a már befutott, népszerű, míg Olasz Renátó az énekes fiatalkori, útkereső énjét formálja meg. Ahogy feleségét, Zámbó Editet is két nagyszerű színésznő, Schell Judit és Staub Viktória alakítja.

Az énekes életének meghatározó szereplőit, a családját, barátait és a magyar zenei világ ma is élő prominens személyiségeit Csákányi Eszter, Sipos Vera, Rainer-Micsinyei Nóra, Péterfy Bori, Bíró Panna Dominika, Herczeg Adrienn, Thuróczy Szabolcs, Szalay Bence, Schruff Milán, Ötvös András, Georgita Máté Dezső, Borsányi Dániel, Anger Zsolt, Lengyel Tamás, Király Dániel, Gyabronka József, Elek Ferenc személyesítik meg.

Az RTL saját fejlesztésű sorozatának forgatását Herman Péter drámai és szórakoztató műsorokért felelős igazgató, Kovács Dániel Richárd főrendező és Zomborácz Virág vezető író, rendező, valamint kollégáik többéves kutató és írói munka után kezdték meg. A képi világáért Gosztola S. Ábris felel.

Rovatok