Index Vakbarát Hírportál

Marics Petiék csütörtökön Majkát is két vállra fektethetik

2023. november 21., kedd 09:00

Nem maradnak elismerés nélkül idén a legsikeresebb és legtehetségesebb hazai influenszerek és tartalomgyártók sem, a Post For Rent influenszer marketing ügynökség ugyanis november 23-án este megrendezi a Creator Awards díjátadó gálát. A potenciális díjazottak között többek között Marics Peti és Valkusz Milán, Majka, Manuel és T. Danny is szerepel, de elismerést kaphat Istenes Bence, Iszak Eszter és Gelencsér Tímea is.

Külföldön már nem újdonság, hogy akárcsak a filmes világ nagyjait, elismerik a különböző tartalomgyártókat és influenszereket is, a sok esetben mégis negatív értelemben használt titulus gazdái immáron Magyarországon is learathatják tevékenységük babérjait. Idén ugyanis első alkalommal rendezik meg a Creator Awards 2023 névre keresztelt gálát, amelyen a legkiemelkedőbb és legtehetségesebb tartalomgyártókat díjazzák majd, mindezt ráadásul 24 különböző kategóriában. 

A november 23-án este, a Millenáris D épületében megrendezendő, zárt körű gálát a Post For Rent influenszer és marketing ügynökség álmodta meg, elsődleges céljuk az volt, hogy a közösségi médiában ismert tehetségek munkáját értékeljék és elismerjék, illetve nagyobb reflektorfény irányuljon az egyéni, kiemelkedő teljesítményekre. A szervezők szeretnék, ha minden jelölt érezné, hogy megbecsülik, valamint hogy a munkájuk mennyire fontos a marketingszakmában. A gálaest műsorvezetője Till Attila lesz. 

Rangos szakmai zsűri, szigorú keretrendszer

Ahogyan a legtöbb szakmai elismerés esetében, a Creator Awards díjai elnyeréséhez sem elég feltétlenül a közönség szimpátiája és szavazata, ugyanis a különböző kategóriák jelöltjeit a voksok mellett egy 9 fős szakmai zsűri szelektálja, az ő döntésüket követően alakul majd ki a végeredmény. A tagok a marketing, a televíziózás és az újságírás lehető legkülönbözőbb szegleteiből érkeztek, értékelésük pedig meglehetősen fontos, szavazatuk ugyanis a 70 százalékát teszik ki a végső eredménynek.

A szakmai zsűri: 

Az ítészek egy előre meghatározott, szigorú keretrendszer szerint adták le a pontjaikat minden egyes kategória minden egyes jelöltjére. A szempontok ugyan kategóriánként változtak, de mindegyik esetében fontos kérdés, hogy:

  1. Mennyire egyedi és eredeti az influenszer által megosztott tartalom?
  2. A szponzorációs tartalmait mennyire kreatívan mutatja be?
  3. Milyen mértékű a közönség bevonódása? (ide tartozik a kedvelések, kommentek és általános interakciók száma) A tartalmai mennyire indítanak beszélgetéseket a követőikkel?
  4. Mennyire magas a tartalom gyártásának a minősége?
  5. Mennyire illenek az általa hirdetett tartalmak és szolgáltatások a Creator Awardson jelölt kategóriájához?
  6. Az influenszer milyen mértékben járul hozzá ahhoz, hogy az iparág megítélése pozitív irányba billenjen?

Emellett természetesen a közönség szavazatai sem elhanyagolhatók, amelyből ehhez mérten szép számban be is érkezett a megadott határidőig, ez idő alatt 500 ezer voks futott be, és összesen több mint 20 millió oldalletöltés történt. 

Majka, T. Danny és Marics Petiék is díjra éhesek

A Creator Awards díjátadó gálán 24 kategóriában díjazzák majd a jelölteket, amely összeállításában a csapat igyekezett az iparág minden egyes szegletét lefedni, hogy minden tematikában alkotó tartalomgyártó díjazva legyen. Vannak kizárólag adatalapú kategóriák és olyanok is, ahol vagy csak a közönség szavazatai számítottak (például a Favourite Couple esetében), vagy csak a zsűri véleménye – mint a Biggest Impact elnevezésű kategóriában.

A jelöltek listája november 5-én háromfősre szűkült minden kategóriában. Ezek alapján az alábbi influenszerek várhatják fokozott izgalommal a csütörtököt: 

A csütörtöki eseményről és a jelöltekről ide kattintva olvashat bővebben, a gálán történtekről pedig az Index is beszámol majd. A díjátadó mellett egyébként az est zárásaként egy igazi szuperprodukciót is láthat a közönség a Post For Rent zenész portfóliójának sztárjaival. Az előadók egyébként szóló dalokkal is készülnek.

(Borítókép: Marics Peti, Majka és Valkusz Milán. Fotó: Papajcsik Péter, Németh Kata / Index)

Rovatok