Index Vakbarát Hírportál

Szexuális zaklatással vádolják a Guns N' Roses frontemberét, Axl Rose-t

2023. november 22., szerda 19:29

Egy volt modell azzal vádolta meg Axl Rose-t, hogy több mint 30 évvel ezelőtt szexuálisan bántalmazta őt New Yorkban. Sheila Kennedy most a New York-i Legfelsőbb Bírósághoz fordult az ügyben.

A The Guardian információi szerint Sheila Kennedy egykori modell 1989-ben, egy New York-i éjszakai klubban találkozott a Guns N' Roses frontemberével, Axl Rose-zal. A modell ekkor 27 éves volt. Kennedy a New York-i bíróságon elmondta, hogy a klubban beszélgetni kezdett az akkor 27 éves Rose-zal, aki később meghívta őt a hotelszobájába, ahol bulit rendezett. 

A nő elmondása szerint az énekes hotelszobájában kokaint, pezsgőt és egyéb alkoholos italokat kínált a vendégeknek. Kennedy később elment a mosdóba, majd visszafele jövet Rose állítólag az ajtó előtt várta őt. Az énekes ekkor a falhoz szorította Kennedyt, és megcsókolta.

„Kennedy vonzónak találta Rose-t, és eleinte nem bánta a közeledést. Nyitott volt arra, hogy lefeküdjön a sztárral, ha a dolgok »jól alakulnak«” – áll a bírósági jelentésben, amely szerint 

Kennedy végül nem járult hozzá a szexuális együttléthez, amelyre később mégis sor került.

Az egykori modell a bíróságon azt mondta, hogy az őt ért szexuális erőszak előtt egyszer már elhagyta a hotelszobát, miután Rose egy másik modellt vitt ágyba. Kennedy üvegtörést és sikoltozást hallott kiszűrődni a szobából, szerinte az énekes agresszíven viselkedhetett a nővel.

A beszámoló szerint Kennedy később a folyosón újra találkozott Axl Rose-zal, akkor a férfi állítólag a földre lökte, majd a szobájába rángatta. 

Rose ágyba kényszerítette, megkötötte a kezét a harisnyanadrágjával, és megerőszakolta a modellt

– áll a bírósági jelentésben.

Sheila Kennedy kártérítést kér a bíróságtól testi sértés, fizikai bántalmazás, érzelmi bántalmazás és nemi erőszak miatt.

Rovatok