Index Vakbarát Hírportál

Saját kutyájának szállítóládájában próbált nagy mennyiségű kokaint csempészni egy férfi

2023. november 25., szombat 07:34

Tíz darab 1 kilogrammos kokaintömböt próbált egy férfi az Egyesült Királyságba csempészni kutyájának utazóládájába rejtve. A repülőtér állatgondozó munkatársai annyira megszerették az állatot, hogy egyikük örökbe is fogadta, miután a kutya gazdáját letartóztatták.

Letartóztatták azt a férfit, aki csaknem 800 ezer font értékű kokaint próbált csempészni a kutyája utazóládájában az Egyesült Királyságba – írja a Sky News

A 43 éves Jorge Pablo Samano Galast azután fogták el, hogy májusban megérkezett az angliai Heathrow repülőtérre egy mexikói járattal. A riasztást a repülőtéren működő állatgondozó központ munkatársai adták ki, miután egy rutinellenőrzés alkalmával észrevették, hogy a kutya szállítóboksza szokatlanul nehéz, furcsa méretű és festékszagú. 

Alaposabb vizsgálat után kiderült, hogy tíz darab 1 kilós kokaintömböt rejt a ládához rögzített aljzat. 

A befogadóközpont személyzetét annyira lenyűgözte a kétéves Camila névre hallgató kutya, akit a nyomozók csak „akaratlan bűntársnak” neveztek, hogy egyikük befogadta. 

A kokaincsempész „csak össze akart barátkozni a kutyával”

A kihallgatáskor Samano Galas kezdetben azt mondta a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NCA) tisztviselőinek, hogy a kutyát néhány héttel korábban vásárolta egy mexikói kutyamenhelyről, és azért foglalt le egy nyaralást az Egyesült Királyságba, hogy összebarátkozhasson az állattal. 

A nyomozók azonban kiderítették, hogy a kutya elszállítása több mint 3000 fontjába került a férfinak, ráadásul visszautat nem is foglalt. Az ezt követő vizsgálatok „számos egyéb ellentmondást” tártak fel Galas történetében, többek között azt, hogy többször változtatott az utazás dátumain, valamint az Angliába vezető útvonalon.

Samano Galas végül bűnösnek vallotta magát A kategóriájú kábítószer importálásában, ezért pénteken hat év és négy hónap börtönbüntetésre ítélte a Winchester Crown Court bírája.

Rovatok