Index Vakbarát Hírportál

Korda György: Csináltam én valami hasznosat az életemben?

2023. november 25., szombat 06:14

Korda Györgyöt – saját bevallása szerint – rendszeresen gyötrik kételyek azzal kapcsolatban, „csinált-e valami hasznosat életében”. Az énekes több mint hatszáz dalt adott elő hat évtizedes pályafutása alatt, óriási közönség tombolt koncertjén a Sziget Fesztiválon is, ráadásul közel sem tűnik úgy, hogy itt véget érne a története.

Korda György Ágai Kis Andrással beszélgetett a Mutasd Magad! című műsorban, amelyben elárulta: gyakran felteszi feleségének − Balázs Klárinak − a kérdést:

Csináltam én valami hasznosat az életemben?

Az előadó kérdése a műsorvezetőt is meglepte, ugyanis Korda György és Balázs Klári párosa valami olyasmit alkotott közös karrierjük alatt, ami talán még a történelemkönyvekben is olvasható lesz egy nap − írja a Bors.

A legendás énekes elmondta, hogy korábban a Csináljuk a fesztivált című műsorban élt át egy igazán megható pillanatot, amikor többször is elhangzott Balázs Fecó egyik dala, amelynek egyik sora úgy szól: „dalaimból mennyi marad?”

Többször is elsírtam magam, mert nemcsak az életem végességével szembesültem, hanem konkrétan az a kérdés is elhangzott, amit én nap mint nap felteszek magamnak és a feleségemnek is

– fogalmazott Korda György.

A Reptér hozhatja el nyugalmát

Korda György úgy látja: minden zenész, sőt minden ember célja az életben, hogy nyomot hagyjon maga után. Mint mondta:

Nehéz elképzelni, hogy egyszer majd nem leszek, de azt hiszem, a Reptér már lehet egy nyom utánam.

A Reptér című szerzemény 2023 nyarának egyik leghallgatottabb dala volt, leginkább a fiatalabbak körében.

Rovatok