Index Vakbarát Hírportál

Mégsem Christopher Nolan rendezi az új Bondot?

2023. november 26., vasárnap 09:48

A rendező óriási rajongó, évek óta vágyik a feladatra, neve már többször is felröppent, de most szomorúan cáfol. A rekordokat döntögető Oppenheimer alkotója valamiért mégsem passzol a Bond-franchise-ba.

Miközben az Oppenheimer rekordokat döntöget a második világháborús és életrajzi filmek között, és esélyes ezeknek a kategóriáknak a legjövedelmezőbb címére az eddig befolyt 950 millió dollárral, felröppent a pletyka, hogy Christopher Nolan rendezi majd az új Bond-filmet. A rajongók persze izgatottan fogadták a hírt, csak sajnos nem igaz.

Az Eredet és az Interstellar rendezője szomorúan cáfolta az új Bond-filmről keringő híreket.

„Nem, sajnos nem igazak ezek a pletykák” – mondta Nolan az Associated Pressnek adott interjúban.

Júliusban a rendező úgy nyilatkozott a Bond-filmekkel kapcsolatban:

Ezeknek a moziknak a hatása a filmjeimre kínosan nyilvánvaló... Imádom a Bond-filmeket, és elképesztő megtiszteltetés lenne egyben közreműködni. Eljön az életedben a megfelelő pillanat, amikor a kreativitásod segítségével jól meg tudod csinálni ezeket az ikonikus filmeket. Az írás, a casting, ezek mind összefüggnek, egyben kell lenned... Boldog vagyok, hogy jelölt lehetek, ráadásul az első.

De az álom mégis elszállt, noha Nolan több filmje is elég Bond-ihletettségű és hangulatú, gondoljunk csak a Tenetre vagy az Eredetre. A rendező már hat éve úgy nyilatkozott, hogy kapcsolatban van a Bond-filmek producereivel, Barbara Broccolival és Michael G. Wilsonnal, és szívesen vállalna egy filmet, mert szereti a karaktert, és mindig izgatottan várja, hogy milyen lesz a következő, mit találnak ki. Akkor úgy nyilatkozott, talán egy nap sikerülni fog neki is.

Nolan eddig hallgatott az Oppenheimert követő terveiről, ahogy a Bond-producerek is, akikről csak azt lehetett tudni, új főszereplőt keresnek Daniel Craig helyére. Most úgy tűnik, a megegyezés valamiért mégsem jön létre köztük. Milyen kár.

Rovatok