Index Vakbarát Hírportál

A zaklatással vádolt P. Diddy lemond tévéhálózata elnöki posztjáról

2023. november 29., szerda 11:30

Három nő vádolta szexuális zaklatással P. Diddyt, ezért a rapper lemondott az általa is alapított tévéhálózat elnöki posztjáról. A Revolt műsorainak középpontjában többek között az afroamerikaiakat ért társadalmi igazságtalanságok állnak, ezért úgy vélik, Sean Combs összeférhetetlen a csatorna szellemiségével.

Mint arról az Index is írt, Sean Combsot, azaz Puff Daddyt, vagyis P. Diddy rappert exbarátnője bántalmazással és szexuális kényszerítéssel vádolta. Cassie Ventura 30 millió dollárt (10,4 milliárd forintot) követelt volt párjától az elszenvedett sérelmekért. A felek végül 24 óra leforgása alatt peren kívül megegyeztek egymással, és így az ügy – látszólag – lezárult.

A BBC információi szerint azonban Ventura után további két nő is nemi erőszakkal vádolta meg a zenészt, ezt követően P. Diddy már

kénytelen volt lemondani az általa is alapított Revolt televíziós hálózat elnöki posztjáról.

Az afroamerikaiakat támogató Revolt a közösségi médiában közölte, hogy a hiphopsztár többé „nem vesz részt a csatorna mindennapi életében”.

Bár Combsnak korábban nem volt napi szintű szerepe az üzleti kérdésekben, ez a döntés biztosítja, hogy a Revolt továbbra is a küldetésére koncentrálhasson

– írta a csatorna közleményében. 

A Revolt döntéséhez az is hozzájárult, hogy Dawn Montgomery, a Revolt egyik műsorvezetője bejelentette, hogy távozik a hálózattól P. Daddy miatt. Mint mondta, korábban őt is zaklatták, ezért „nem hajlandó olyan helyen dolgozni, amely élén egy bántalmazó áll”.

P. Diddy tagadta az őt ért vádakat, szerinte az érintett nők csak pénzt akartak kicsikarni tőle.

A BBC úgy tudja, Combs távozása egyelőre nem végleges, és nem tudni, hogy a jövőben visszatér-e az elnöki székbe. Hozzátették, a rapper nem adott ki hivatalos nyilatkozatot az ügyben.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

Rovatok