Index Vakbarát Hírportál

Julia Roberts is megszólalt Matthew Perry haláláról

2023. december 5., kedd 06:10

A Micsoda nő! sztárja megszólalt egykori barátja, Matthew Perry halálával kapcsolatban. A Jóbarátok színészét 54 éves korában holtan találták Los Angeles-i otthonában.

Az Oscar-díjas színésznő, Julia Roberts 1995 és 1996 között együtt volt a Jóbarátok Chandler Bingjével, Matthew Perryvel. A Micsoda nő! sztárja most egykori szerelme elvesztéséről vallott az Entertainment Tonight-nak.

Egy ilyen fiatalon elhunyt ember hirtelen halála szívszorító. Azt hiszem, ez mindannyiunknak segít abban, hogy értékeljük azt, amink van, és pozitívan folytassuk, már amennyire tudjuk 

– fogalmazott Julia Roberts.

Matthew Perry akkor találkozott először Robertsszel, amikor szerepet ajánlottak a színésznőnek a Jóbarátok Super Bowl utáni epizódjában. Robert csak azzal a feltétellel egyezett bele a forgatásba, ha Chandler Bing történetében kap szerepet.

„Mindannyian olyan szívélyesen fogadtak, mint egy egyszeri karaktert, és nagyon szórakoztató volt” – mondta Roberts, hozzátéve, hogy csak jó emlékei és pozitív érzései vannak a sitcomban való szereplésével kapcsolatban.

Matthew Perry a Julia Robertssel való rövid románcáról a 2022-es memoárjában, a „Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet” című könyvében írt. Elmondása szerint három tucat rózsát küldött az 56 éves Robertsnek, egy üzenettel, hogy mennyire izgatott, amiért a lány részt vesz a sorozatban. A színésznő akkor azt válaszolta, hogy a virágokon kívül mást is szeretne.

„A válasza az volt, hogy ha megfelelően elmagyarázom neki a kvantumfizikát, akkor beleegyezik, hogy szerepeljen a műsorban” – írta. „Másnap elküldtem neki egy tanulmányt, ami a hullámrészecske-kettősségről, a bizonytalansági elvről és az összefonódásról szólt, és csak egy része volt metaforikus.”

Roberts ettől teljesen el volt bűvölve, és ezt követően három hónapon keresztül naponta üzengettek egymásnak faxon.

Nem volt ritka, hogy háromszor, négyszer, néha ötször is elolvastam ezeket a faxokat, és úgy vigyorogtam azon a papíron, mint valami idióta. Olyan volt, mintha azért került volna erre a bolygóra, hogy mosolyt csaljon a világra, és most különösen rám. Úgy vigyorogtam, mint valami tizenöt éves az első randevúján

– emlékezett vissza Perry.

A faxokból telefonhívások lettek, majd 1996-ban a drog- és alkoholfüggőséggel folytatott küzdelmei visszatartották attól, hogy folytassa kapcsolatát Robertsszel.

„Julia Robertsszel randizni már túl sok volt nekem. Folyamatosan biztos voltam benne, hogy szakítani fog velem. Miért ne tette volna? Nem voltam elég; soha nem lehetek elég; megtört, elhajlott, szerethetetlen voltam. Így ahelyett, hogy szembenéztem volna az elkerülhetetlen gyötrelemmel, hogy elveszítem őt, szakítottam a gyönyörű és briliáns Julia Robertsszel” – írta a memoárjában.

Julia Roberts később feleségül ment Danny Moder operatőrhöz, akivel három közös gyermekük született.

Mint megírtuk, október 28-án Los Angeles-i otthonában halt meg Matthew Perry, a Jóbarátok Chandler Bingje. Halálhíre az egész világot megrázta, a sztárvilágból rengetegen fejezték ki együttérzésüket és osztották meg szebbnél szebb gondolataikat a színészről.

Két nappal Matthew Perry halála után a Jóbarátok című sorozat főszereplői – Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc és David Schwimmer – közös közleményben reagáltak barátjuk halálára.

Perrytől november 3-án  vettek végső búcsút  szerettei és színésztársai. A színész sírja a Los Angeles-i Forest Lawn temetőben található, ám pontos helyét még nem hozták nyilvánosságra.

(Borítókép: Matthew Perry és Julia Roberts a Jóbarátokban. Fotó: Liaison / Getty Images Hungary)

Rovatok