Index Vakbarát Hírportál

Kiakadt az RTL-re a Zámbó család, reagált a csatorna

2023. december 6., szerda 19:46

Tegnap véget ért az RTL-en A Király című sorozat, mely Zámbó Jimmy valós és fikciós életét vette górcső alá. A miniszéria korábban csak a csatorna streamingplatformján volt elérhető, így képernyőre kerülésével újra felszította az indulatokat a Zámbó család körül.

Ahogy korábban már írt róla az Index, a sorozatot részben az énekes csepeli otthonában, családja engedélyével forgatták le. A Király című sorozat felkavarta az állóvizet, ami a Jimmy-mítoszt illeti, azonban a jelek szerint valamiért csak mostanra tetőzött hatalmas felháborodássá a Zámbó család körében. A Nap Híre szúrta ki, hogy Jimmy unokája életében először most tett közzé bejegyzést, nem sokkal azok után, hogy az RTL-rn levetítették a sorozat epizódját. Ebben Jimmy, többek között, egy autóban csalta meg a feleségét, és folyamatosan megalázóan beszélt vele. Úgy tűnik, ez a rész most összehozta az egész Zámbó családot.

„Soha nem szólaltam fel a családdal kapcsolatos témában, de kérek tisztelettel és szeretettel mindenkit, aki nézi A Király című sorozatot, hogy ne higgye el senki, hogy ilyen volt! Lejáratás az egész, szégyen és gyalázat! Sajnálom, hogy ez képernyőn van, hogy semmi pozitív tulajdonsága nem jelenik meg a filmben, és azt is, hogy ez így megtörténhet” – közölte a közösségi oldalán Jimmy unokahúga, Edina, akinek bejegyzését később Jimmy egyik testvére is megosztotta.

A lány bejegyzése alatt pedig sorra megérkeztek a Zámbó testvérek és a véleményeik, sőt legnagyobb meglepetésre Jimmy özvegye, Edit asszony is. 

Sajnos ez valóban egy lejáratófilm lett, én nem ezt a forgatókönyvet írtam alá. Már több ügyvédnek is megmutattam, le akartam állítani, de sajnos azzal, hogy kiírták az elejére, hogy igazságok és hazugságok, nem tudnak vele mit kezdeni.

„Én is fel vagyok háborodva. Én az első két részt néztem meg, nem voltam hajlandó tovább nézni, mert hetekig nyugtatóval éltem. Sajnálom, de tőlem soha semmilyen média nem fog engedélyt kapni semmire, amíg én élek” – írta egy kommentben Edit asszony, amire Jimmy testvére, Árpi reagált:

„Edit, ha nem ezt a forgatókönyvet kaptad, minden jogod megvan arra, hogy az igazadat és a férjed becsületét, emlékét megvédd, és jogi úton bizonyítsd be az igazadat.”

A Zámbó testvérek egy közös bejegyzésben közölték, nekik semmilyen közük nincs a filmhez, míg Jimmy legidősebb fia, Krisztián is durván kiakadt.

„Ezt a sok kib… hazugságot már nem viselem el! Nem volt angyal apu, de nem ilyen volt édesapám! Most láttam az utolsó előtti részt! És teljesen kikészít. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de Edit, ezt hogy képzelted? Vagy te sem tudtál erről?” – írta a közösségi oldalán Krisztián, de a bejegyzése azóta eltűnt.

A Nap Híre megkeresésére az RTL Marketing és Kommunikációs Igazgatósága a következőket közölte.

Az örökösök a forgatókönyvet megismerték és elfogadták. Díjazást kaptak. A szerződés további rendelkezései, így többek között a díjazás mértéke, üzleti titok részét képezi

– írta meg a csatorna.

(Borítókép: Zámbó Jimmy. Fotó: Földi Imre / MTI)

Rovatok