Index Vakbarát Hírportál

Gérard Depardieu újabb szexuális zaklatási vádakkal néz szembe

2023. december 7., csütörtök 19:03

Gérard Depardieu francia színész ellen még 2020-ban emeltek vádat nemi erőszak és szexuális zaklatás miatt. 2023 áprilisában 13 nő vádolta meg szexuális visszaéléssel, most pedig újabb vádakkal kell szembenéznie.

Gérard Depardieu, aki ellen már vádat emeltek nemi erőszak miatt 2020-ban, most újabb szexuális zaklatási vádakkal néz szembe – írja a Variety.

Héléne Darras francia színésznő feljelentést tett, amelyben azt állítja, hogy Depardieu szexuálisan bántalmazta őt a Disco című film 2007-es forgatásán. Darras azon 13 nő közé tartozik, akik megosztották vallomásukat a Mediapart által áprilisban közzétett oknyomozó riportban. Legutóbb a Gérard Depardieu című dokumentumfilmben beszélt a bántalmazásról. 

A hírt, amelyről először a France 2 francia televíziós csatorna számolt be, a párizsi ügyészség megerősítette a Varietynek, és közölte, hogy egyelőre belső vizsgálatot folytatnak. Az ügyészség szóvivője elmondta, hogy jelenleg nem tudják, hogy a mostani feljelentést külön kell-e kezelni, vagy a folyamatban lévő ügy részeként.

Depardieu ellen 2020. december 16-án emeltek vádat nemi erőszak és szexuális erőszak vádja miatt, amely a színésznő Charlotte Arnould által benyújtott 2018-as perhez kapcsolódik. Az ügyet 2019-ben, bizonyítékok hiányában, ejtették, de 2020-ban újraindították, és decemberben vádat is emeltek a színész ellen.

Depardieu a Le Figaro című napilapban október 1-jén megjelent rövid nyílt levelében tagadta az összes vádat.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok