Index Vakbarát Hírportál

Návai Anikó megszólalt a botrányáról, újabb hollywoodi interjúkat ígért

2023. december 15., péntek 14:36

Návai Anikó újságíró egy interjúban beszélt arról, hogy miként jelent meg a neve alatt egy álinterjú Scarlett Johanssonnal. Azt is elmondta: a történtek ellenére nincs kizárva, hogy a jövőben újabb interjúkat közöl hollywoodi celebekkel.

A Nők Lapja még 2021-ben közölt egy exkluzívnak nevezett interjút Scarlett Johansson színésznővel, amelyről utóbb kiderült, hogy valójában egy korábbi interjúkból összeollózott anyag volt.

A lap az eset után menesztette az újságírót, majd egy közleményt is kiadtak – idézve benne Vékási Andreát, a Nők Lapja portfólióigazgatóját, valamint Vass Virág főszerkesztőt –, amelyben azt írták:  „a szerkesztőséget is megdöbbentette az a tény, hogy a Návai Anikótól vásárolt, valódiként eladott interjú nem valósult meg”. 

Az újságíró utóbb részben elismerte, hogy hibázott, de azt mondta: utólag sem csinálná másképp. 

Pár hónapja írtunk arról, hogy Návai Anikót a Golden Globe-díj szavazói közül is kizárták a Golden Globe etikai kódexének megsértése miatt. Akkor nem nyilatkozott a történtekről, most viszont a Népszavának interjút adott, amelyben azt mondta:

ez egy álhír volt, amelyet a Deadline magazin közölt téves információk alapján, és ezt a többi hollywoodi szaklap átvette.

„A tévedést a díj új tulajdonosa, a Golden Globes/Eldridge sajtóközleménye a www.goldenglobes.com honlapon nyilvánosan és teljesen a helyére tette. A téves információt a Deadline, a The Hollywood Reporter és a Variety valóban törölte az oldaláról és az adatbázisából is” – fogalmazott, hozzátéve: személyes okokból, barátságban váltak el a Golden Globes jelenlegi tulajdonosától, és nincs kizárva, hogy a kéésőbbiekben még dolgoznak együtt „csak más felállásban”.

Újabb információkat közölt az álinterjú megjelenéséről 

Návai Anikót az interjúban ismét megkérdezték a Nők Lapjában megjelent álinterjúról is. Az újságíró ezzel kapcsolatban többek közt arról beszélt, hogy

Rovatok