Index Vakbarát Hírportál

Szexuális zaklatással vádolják a Halálos iramban sztárját, Vin Dieselt

2023. december 22., péntek 06:24

Újabb színész tűnhet el a süllyesztőben, ezúttal a Halálos Iramban-filmek sztárját, Vin Dieselt vádolták meg szexuális zaklatással. A színész állítólag egykori asszisztensét bántalmazta még 2010-ben, aki az eset mellett nemen alapuló megkülönböztetés, szándékos érzelmi szorongás okozása, ellenséges munkakörnyezet, jogtalan felmondás és megtorlás miatt indított pert.

Ugyan szinte minden héten újabb és újabb szexuális visszaélésről, zaklatásról vagy bántalmazásról szóló hír forgatja fel fenekestül a teljes filmipart, mégis az összes alkalommal megrázó, amikor neves és rendkívül népszerű személyeket vádolnak meg hasonlókkal. 

Emiatt sokkoló az is, hogy ezúttal a Halálos iramban-filmek – Magyarországon is rendkívül kedvelt – sztárját, Vin Dieselt vádolták meg szexuális zaklatással– írja a Page Six

Ezzel vádolják 

Vin Diesel egykori asszisztense, Asta Jonasson egy állítólagos incidens miatt indított pert, amely az atlantai St. Regis szállodában történt még 2010 szeptemberében. 

A Los Angelesben csütörtökön benyújtott, és a Page Six által megszerzett peranyagban az egykori beosztott állítja, hogy a most 56 éves akciósztár meghívta őt a lakosztályába, miután visszatért egy klubból több hosztesz társaságában. A többi nő távozását követően Diesel állítólag megragadta Jonasson csuklóját, és az ágyra rántotta.

EKKOR A NŐ MEGKÉRTE EGYKORI FŐNÖKÉT, HOGY ENGEDJE EL, ÁM AZ KÖNYÖRGÉSE ELLENÉRE SEM HAGYTA ABBA, MAJD FOGDOSNI ÉS CSÓKOLGATNI KEZDTE A MELLEIT. 

A nő – munkáját és testi épségét féltve – nem mert fellépni a színész ellen, aki a lábát és a combjait is elkezdte fogdosni. A benyújtott dokumentum szerint a bántalmazás egy pontján ennek ellenére is sikerült kiszabadulnia bántalmazója kezei közül, és a fürdőszoba felé vette az irányt, ám Vin Diesel nem hagyta eljutni a helyiségig,

a falhoz nyomta, majd önkielégítést végzett. 

Ezt követően a bántalmazás véget ért, Asta Jonassont – aki mindeddig a titoktartási szerződése miatt nem szólalt fel állítása szerint – néhány órával később elbocsájtotta pozíciójából a filmsztár – áll az iratokban. A szexuális zaklatáson kívül Jonasson nemen alapuló megkülönböztetés, szándékos érzelmi szorongás okozása, ellenséges munkakörnyezet, jogtalan felmondás és megtorlás miatt indított pert. 

Vin Diesel és jogi képviselői egyelőre nem szólaltak meg az ügyben. 

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

(Borítókép: Vin Diesel a Fast X premierjén. Fotó: Mondadori Portfolio / Getty Images)

Rovatok