Index Vakbarát Hírportál

Flightradaron lehet követni a Mikulás útját

2023. december 24., vasárnap 09:41

December 24-én kilenc rénszarvassal együtt útnak indult a Mikulás, hogy ajándékot vigyen a gyerekeknek. Az útját Flightradaron is lehet követni.

A flightradar24-en folyamatosan lehet követni, hogy éppen hol tart a Mikulás. Az oldal szerint a kilenc repülő rénszarvas által vontatott szán az Északi-sarktól tart – a földet megkerülve – az Északi-sark felé 18 kilométeres magasságban.

Angolszász területeken, de főként az Egyesült Államokban ugyanis a karácsonyi ajándékokat nem a Jézuska hozza december 25-én, hanem Santa Claus, azaz a Mikulás, avagy Télapó. Az amerikai légierő is követi az útját harci gépekkel és radarokkal.

A begyűjtött információkat a noradsanta.org oldalon is közzéteszik, így minden gyermek láthatja, hozzájuk mikor érkezhetnek meg az ajándékok. A légvédelmi parancsnokság a weboldalán játékokkal, zenékkel és mesékkel is szórakoztatja a várakozó gyerekeket. A Mikulás-radar mobilalkalmazáson keresztül is működik, de közösségi oldalukon is frissítik az információkat.

Arról, hogy honnan is ered Miklós püspök története, és miként vált belőle ajándékgyáros, itt írtunk. Arról pedig, hogy miért piros a Télapó ruhája, ebben a cikkünkben számoltunk be. 

Rovatok