Index Vakbarát Hírportál

Csaknem százéves hagyományt szakít meg III. Károly

2023. december 25., hétfő 09:09

Az uralkodó televíziós beszédében először áll majd élő fa mellett, ezzel is a fenntartható fejlődést kívánja népszerűsíteni.

Az uralkodó televíziós beszéde, amelyet Angliában karácsony napján sugároznak, az 1930-as évek óta hagyománynak számít. Hétfőn ez a hagyomány új fordulatot vesz, mivel Károly király először áll majd élő fa mellett, ezzel is jelezve elkötelezettségét a környezetvédelem mellett – írja a People

A fát a Buckingham-palota szerint „természetes és fenntartható díszekkel” dekorálják, mint például kézzel esztergált fa, fenyőtobozok, barna üveg, szárított narancs és papír.

Később a fát újra el fogják ültetni.

Károly király első karácsonyi beszédére tavaly került sor, édesanyja, Erzsébet királynő halála után.

Ebben a királyi uralkodó elgondolkodott édesanyja elvesztésén, beszélt arról az „életre szóló vágyáról”, hogy ellátogasson Betlehembe, és fiára, Vilmos hercegre és menyére, Kate Middletonra is utalt.

A hétfői karácsonyi adásban, amelyet az ITN készített, és amelyet a Buckingham-palota Centre Roomjában vettek fel, egy aranyozott fémfedelű potpourritál is látható lesz, amelyet „szinte biztosan IV. György szerzett be” – olvasható a Buckingham-palota közleményében.

(Borítókép: III. Károly király karácsonyi üzenetének felvétele közben a Buckingham-palotában 2023. december 7-én, Londonban, Angliában. Fotó: Jonathan Brady / WPA Pool / Getty Images Hungary)

Rovatok