Index Vakbarát Hírportál

Puzsér Róberttel idén karácsonykor is csoda történt

2023. december 25., hétfő 17:32

Ezúttal sem maradt el Puzsér Róbert karácsonyi Facebook-posztja, amiben elmeséli, hogyan mentette meg egy, a halál szélén lévő kismacska életét.

Megható és szívhez szóló történetet osztott meg Facebook-oldalán Puzsér Róbert, amiben azt részletezi, hogyan tette egy karácsonyi csoda jobbá a szentestéjét, és hogy hogyan használják ki jószívűségét.

Velem ma délelőtt volt egy csoda. Alig volt 20 centis és talán 30 deka se volt az egész. A két tenyerem között jól elfért. Büdös volt és fázott és reszketett. Talán észre se veszem a kicsike kihűlt testét a Király utca sarkán, ott a templomnál, egy kocsi alatt, ha egy angyal nem bontja ki a cipőfűzőmet, és nem hajolok le bekötni. Megláttam a nagy szemeit, ahogy segélykérően néznek, de már annyira el lett a hidegtől gémberedve az egész kis állatka, hogy a nyakát se bírta megmozgatni

– kezdte posztját Puzsér, később hozzátéve, hogy ezek után kezébe vette a kisállatot, kicsit felmelegítette, majd hazavitte, lefürdette, majd inni és enni adott neki.

A nevén gondolkodok. Egy angyal vezette az utamba, lehet, hogy Angyalnak kéne elneveznem. És megmentette a karácsonyt, mert ő figyelmeztetett az ünnepnek az igazi mibenlétére, hogy mit jelent igazán a karácsony. Lehet, hogy Karácsonynak kéne hívnom. Meg volt régen a nyulam, a Puzsi, akár róla is elnevezhetném, és ő is lehetne a Puzsi. Puzsi macska. Ez egy nehéz kérdés ez a névválasztás

– fogalmazott.

Puzsér ezek után azt részletezte írásában, hogy hogyan és milyen módon nyomorítaná meg annak az életét, aki egy macskát kirak az utcára, ezek után pedig azon mérgelődött egy sort, hogy miért nincs Magyarországnak komolyabb, az állatvédelemre részletesen kiterjedő törvénye – ezt azonban az elmúlt tíz évben szinte mindig megtette. Mint az ide kattintva is látható, a kritikus már 2013-ban is megosztotta követőivel ugyanezt a történetet, még a sztori végén felajánlott 100 ezer forintos „vérdíj” sem változott.

Azt, hogy mindez megtörtént-e valamikor, vagy sem, nem tudni, az azonban teljesen biztos, hogy a posztban szereplő hősies állatmentésre nem idén karácsonykor került sor.

Rovatok