Index Vakbarát Hírportál

Kulka János bevallotta: szégyelli magát a sztrókja óta

2023. december 26., kedd 19:24

Sztrókja miatt bicegve jár, ezért szégyelli magát, és az utcára sem szívesen megy ki Kulka János – derült ki a Friderikusz Podcast legújabb előzeteséből. A 86. részben a színművészt és nővérét, Kulka Janinát látta vendégül Friderikusz Sándor. A hamarosan adásba kerülő műsor beharangozójából kiderült, hogy a színész a történtekkor maga is azt hitte, hogy nem éli túl, de kitért arra is, hogy barátai az állapota miatt el-elmaradoztak, mivel zavarban voltak a társaságában.

Ahogy arról az Index is beszámolt, Kulka János immáron több mint hét éve, 2016 áprilisában kapott sztrókot, amelyet követően újra kellett tanulnia beszélni és járni. A színpadra azóta már visszatért színész jelenleg is a gyógyulásán dolgozik, ám nincs egyszerű dolga, mivel agyvérzése óta küzd beszédzavarral, és mozgásán is nyomott hagytak a történtek.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész és testvére, Kulka Janina Friderikusz Sándor podcastjének vendége volt, amelynek előzeteséből az is kiderült, milyen állapotban van most Kulka János.

Ahogyan az is, hogy miért nem szeret a sztrók óta kimenni az utcára.

A színész elmondta, sztrókja óta tényleg a feje tetejére állt vele a világ, a dolgok pedig ennyi évvel az eset óta sem változtak meg gyökeresen, egészségi állapota mellett barátai miatt is keserűségek érték – a korábban hozzá közel állók – állapota miatt – az évek során szép lassan lekoptak. 

Zavarban vannak. Szia, szia. Hogy vagy? Jól. Már megszoktam, de kicsit fáj

– ecseteli a színész a műsor előzetesében.

Kulka János a nehézségek miatt sem mások társaságában, sem pedig a média kereszttüzében nem szeret lenni, miközben ezekkel régen egyáltalán nem volt problémája, ám a sztrók tényleg mindent megváltoztatott. 

Szégyellem magam, bicegek, néznek. Egyszerűen jó otthon

– mondta jelenlegi állapotáról a színész.

A podcast előzeteséből az is kiderült, hogy rosszullétekor az akkor mellette lévő nővérének elmondta, hogy szerinte meg fog halni, ám a testvér szerint kívülről csak annyit lehetett érzékelni rajta, hogy nevet magán, mert nem tudja kifejezni a gondolatait.

A CT-re várt, feküdt a hordágyon és viccelt, magánál volt és röhögött, azon röhögött, hogy nem tud beszélni

– tette hozzá Janina.

A Friderikusz-podcast előzetese alább vagy ide kattintva tekinthető meg. 

(Borítókép: Kulka János 2019. november 16-án. Fotó: Máthé Zoltán/ MTI)

Rovatok