Index Vakbarát Hírportál

Dolly Parton nem mindennapi gesztust tett egy haldokló rajongójának

2023. december 27., szerda 09:29

Teljesítette bakancsilistás vágyát haldokló rajongójának a tizenegyszeres Grammy-díjas Dolly Parton. A vastagbélrákkal küzdő, már hospice-ellátásban részesülő férfi gyerekkora óta rajong az énekesnőért, és úgy érzi, hogy a hívás halhatatlanná tette.

A karácsony szellemében az ünnepeket megelőzően és azok alatt sokakat kap el a jótékony vagy a segítő szándék a különböző adományok és szeretetcsomagok mellett, így az év ezen időszakában temérdek szívet melengető történet járja be a médiát. 

Természetesen a legtöbb hétköznapi hős neve ilyenkor is titok marad, a hírességek pedig egyesek szerint csak amiatt adakoznak, hogy jobb színben tűnjenek fel a rajongóik előtt, azonban kétségkívül közöttük is akad olyan, aki valójában, szívből szeretne örömet okozni másoknak. 

Utóbbiak sorába állt be az ünnepek előtti héten a tizenegyszeres Grammy-díjas Dolly Parton is, aki egy haldokló rajongója karácsonyát és életének utolsó hónapjait tette szebbé, egy számára apró, de a férfi számára a világot jelentő gesztussal. 

A Utah állambeli Oremben élő LeGrand „LG” Gold – aki eredetileg Parton hazájából, Tennessee államból származik – ugyanis kihúzhatott egy pontot a bakancslistájáról, miután az énekesnő felhívta őt telefonon. A férfi két éve küzdött vastagbélrákkal, amikor három héttel ezelőtt megkapta a szörnyű hírt, hogy a daganat szétterjedt, a kezelésekre pedig nem reagál – közölte a KSLTV.

Goldnak az orvosai szerint maximum hónapjai lehetnek hátra, emiatt hospice-ellátásba került.  

A LG becenévvel illetett rajongó egy évvel ezelőtt egy szalvétára írta fel azt a 10 dolgot, amiket halála előtt még mindenképpen meg szeretne tenni, a felsorolás 7. pontja pedig az volt, hogy Találkozni Dolly Partonnal. A férfi persze nem gondolta, hogy erre reális esélye lesz bármikor is, de néhány nappal azután, hogy felesége, Alice megosztotta a kívánságlistáját a közösségi médiában, telefonhívást kaptak egy tennessee-i körzetszámról. Dolly Parton volt az.

Hé, LG, Dolly P. vagyok. Hallottam, hogy sok éve a rajongóm vagy, és csak meg akartam köszönni ezt neked. Remélem, a hívásom feldobja a hangulatod, és sikerül egy pontot kihúzni a listádról, mindig is így szerettem volna hatni a zenéimmel. Tudd, hogy nagyon szeretlek

– mondta a telefonban Parton, aki ráadásul az egyik dalát is elénekelte. Ettől természetesen az érte gyerekkora óta rajongó férfi teljesen elérzékenyült, és azt mondta, úgy érzi, halhatatlanná vált a beszélgetésnek köszönhetően.

Az esetről készült teljes riport alább látható. 

(Borítókép: Dolly Parton 2023. május 11-én. Fotó: Omar Vega / FilmMagic / Getty Images)

Rovatok