Index Vakbarát Hírportál

Paula Abdul szexuális zaklatással vádolja az American Idol producerét

2023. december 30., szombat 11:11

A 61 éves énekesnő beperelte Nigel Lythgoe-t, az American Idol és a So You Think You Can Dance egykori producerét, azt állítva, hogy kétszer is bántalmazta őt, egyszer egy régebbi műsor időszaka alatt, majd 2014-ben is.

A Rolling Stone magazin által megszerzett dokumentumok alapján Lythgoe először egy szálloda liftjében támadt Abdulra, ahol mindketten vendégek voltak – olvashatjuk a Hollywood Reporteren.

Lythgoe a falhoz lökte Abdult, majd megragadta a nő nemi szervét és a mellét, és elkezdte lenyomni a nyelvét a torkán.

– áll a panaszban. Abdul megpróbálta ellökni magától Lythgoe-t, mikor végre kinyílt a lift ajtaja, kirohant és szállodai szobájába menekült.

Lythgoe 2014-ben ismét szexuálisan bántalmazta, amikor vacsorára hívta Abdult saját otthonába. Az énekesnő azt hite, szakmai meghívás, ezért is fogadta el, de mikor már későre járt, Lythgoe megint erőszakoskodni kezdett. Abdul a kanapén ült, miközben a férfi ráerőltette magát és megpróbálta megcsókolni. Közben azt mondta

Ők ketten kiváló „erőpárt” alkotnának.

Az énekesnő lelökte a férfit, azt mondta, nem érdekli a protekció és elrohant. Abdul a perben azt mondta, hogy eddig azért hallgatott, mert félt, hogy megtorlás követi majd az állításait. Az énekesnő ugyanis olyan szerződést írt alá az American Idolhoz és a So You Think You Can Dance–hez, amely szerint „tilos érzékeny információk nyilvános közzététele” a műsorokkal és azok üzleti ügyeivel kapcsolatban.

A bíróságon Paula Abdul azt is elmondta, hogy tanúja volt, ahogy a férfi egy asszisztenst is bántalmaz a So You Think You Can Dance forgatása alatt 2015-ben. Állításait azzal is kiegészítette, hogy a férfi nagyon is jól tudta, hogy helytelen amit tesz, de tudatában volt annak is, hogy hatalmában áll elhallgattatni az énekesnőt. 

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

Rovatok